Bebeklerde Meydana Gelen Göz Kızarıklığını Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Bebeklerde sıkça görülen göz kızarıklığının bir takım nedenleri vardır. Ayrıca bu kızarıklıkların önlenebilmesi için kalıcı tedavi çözümleri bulunmaktadır. Elbette doğal tedavi yöntemlerine de başvurarak bebeklerdeki göz kızarıklıklarını giderebilirsiniz.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı

Bebeklerde göz kızarıklığı birçok faktöre bağlı olarak gelişmektedir. Göz kızarıklığının yanı sıra göz altı kızarıklığı gibi durumlarda görülebilmektedir. Uykusuzkuk, enfeksiyon ve alerjilere bağlı olarak gelişebilen bu durumlar farklı etkenlerle de ortaya çıkabilir. Bebeklerde göz kızarıklığı nedenleri incelendiğinde yazımızın devamında görülebilen sebepler ve tedavi yollarını takip ederek kısa sürede olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Gün içinde bebekleri kontrol etmek her zaman mümkün olmayabilir. Bu süreçte sürekli gözlerini ovalayan bebekler, göz kızarıklığına neden olabileceği gibi kısa sürede enfeksiyon kapma riski de bulunmaktadır. Daha çok göz yaşı kanallarında yaşanan tıkanıklıklar, kısa sürede kızarıklık durumuna neden olur ve ilk tedavi sürecinde antibiyotik kullanımına yönlendirilir.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı Nedenleri

Bebeklerde göz kapağında kızarıklık durumuyla beraber ortaya çıkan faktörler, kızarıklığın nedenleridir. Bu nedenleri sıralayacak olursak; Çeşitli enfeksiyonlar, gözlerde alerjik durumların oluşması ve gözlerin sık ovalanmasıdır. Enfeksiyon durumu, gözlerdeki kanlanmanın en çok neden olduğu durumdur. Farklı iltihap hastalıklarıyla beraber ortaya çıktığında mutlaka erken teşhis konulması için bir göz doktoruna gidilmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere enfeksiyon için uygulanacak olan ilk tedavi damla antibiyotiklerdir.

Bebeklere göz kapağı kızarıklığı ya da bebeklerde göz altı kızarıklığı nedenleri ortaya çıktığında enfeksiyon durumlarından söz edilebilir. Bunun yanı sıra gözlerdeki alerjik durumlar, kanlanmaya neden olur ve aynı zamanda kızarıklıkları da beraberinde getirir. Bu durumun tespitinde de mutlaka bir doktor kontrolü şattır. Bebeklerde göz kızarıklığı tedavisi yapılırken alerjik durumlara karşı göz damlası verilmektedir.

Gözleri ovalama, her bebeğin mutlaka gerçekleştirdiği bir eylemdir ve hem gözlerde hem de göz kapaklarında kızarıklıklara neden olur. Bebeklerde göz kapağı kızarıklığı durumunun önüne geçilmesi için bu duruma engel olunmalıdır. Eğer bebeğiniz sık sık gözlerini ovalıyorsa, farklı hastalıklar da ilerleyen süreçlerde kendini gösterebilir. Bu durumda bebeğinizin ellerini çok hafif bir şekilde bağlayabilir ve bu sayede tedbirinizi alabilirsiniz.

Bu faktörler bebeklerde göz altı kızarıklığı durumunu da beraberinde getirebilir. Bu yüzden bebeklerde gözlerde kızarıklık durumunu önüne geçmek için doktorunuzdan özel tavsiyeler de alabilirsiniz. Elbette her rahatsızlıkta olduğu gibi bu durumun önüne geçmek için de bir takım tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Göz yaşı kanallarında yaşanan rahatsızlıklar da gözlerin kızarmasına neden olabilir. kızarıklık durumu sıklıkla yaşanıyor ve antibiyotik kullanımından da herhangi bir sonuç alınamıyorsa bu süreçte gözyaşı kanallarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Bebeklerde Göz Kızarıklığının Diğer Nedenleri

Bebeklerde göz kızarıklığı durumunun farklı nedenleri de vardır. Bunlardan en önemlisi, bebeklerinizin sigara dumanına ve güneş ışığına maruz kalmasıdır. Gözlerde kanlanmaya neden olacak bu durumu engellemek için bebeklerinizi sigara içilen ortamlardan uzak tutulması ve aşırı sıcak havalarda güneşe çıkarılmaması gerekir.

Bebeklerde göz kızarması durumu, uyku düzeniyle de yakından ilgilidir. Yeteri kadar uyumayan bebeklerin gözlerinde kızarıklık ortaya çıkabilir. Bu durum tekrarlanıyorsa mutlaka doktor desteği alınmalıdır.

Bebekler uzun süre TV karşısında kaldığında da gözlerde kızarıklık yaşanabilir. Bu yüzden ebeveynlerin bu konuda çok dikkati olmaları gerekiyor. Ayrıca gözaltına alınan darbelerde de acil olarak tıbbi müdahale gerekir.

Son olarak evinizde evcil bir hayvan besliyorsanız, hayvan tüyleri bebeğinizde alerjik durumlara neden olabilir. Sadece kızarıklık değil, kanlanmaya da neden olan bu durumu önlemek için bebeğinizi uzun bir süre evcil de olsa hayvanlardan uzak tutmalısınız.

Bebeklerde Göz Kızarıklığı Tedavisi

Bebeklerde göz kızarıklığı nasıl geçer sorusuyla ilgili uygulanacak tedavi yöntemleri genel olarak antibiyotik ve göz damlalarıdır. Bunların yanı sıra bir de doğal tedavi yöntemlerinden yararlanabilirsiniz.

Bebeğiniz için hazırlayacağınız ufak pamukları soğuk sütle beraber ıslatarak göz kapaklarının üzerine bıraktığınızda göz kızarıklığının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca kullanılmış çay poşetlerini de gözde bir süre bekleterek göz kızarıklığını engelleyebilirsiniz.

Patates, elma ve salatalık gibi ürünler, yatıştırıcı etkisiyle tanınır. Göz kızarıklığını geçirmek için dilimlenen elma, patates ya da salatalıkları 10 dakika kadar gözde bekleterek kızarıklığın önüne geçebilirsiniz.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle