Göz Eti Ameliyatının Aşamaları ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gözün beyaz tabakasının üzerinde bulunan konjoktiva zarının zamanla kalınlaşması sonucunda göz bebeğine doğru ilerlemesine denmektedir. Günümüzde tedavisi mümkündür.

Göz Eti Ameliyatı

Pterjium adı verilen ve halk arasında “kuş kanadı” olarak bilinen gözün sklera kısmında oluşan ve göz bebeğine doğru ilerleyen bir görmede bulanıklaşmaya ve zamanla görme kaybına neden olan bir rahatsızlık olmaktadır. Skleranın üzerini örtmekte olan konjoktiva isimli zarın zamanla kalınması sonucunda ve burada damarların ilerlemesi sonucunda gözün korneası üzerine doğru ilerlemesi sonucunda oluşmaktadır. İlk başlangıç kısmında kanlanma meydana geleceği gibi aynı zamanda da kanlanma ve yanmaya neden olacaktır. Aynı zamanda da batma gibi şikayetlerin olacağı bir rahatsızlık türü olmaktadır. Çok ilerlemesi sonrasında astigmatizma hastalığına da neden olacaktır. Daha da ilerlemesi sonrasında gözbebeğine kadar yaklaşması sonucunda gözlerde ciddi oranda görme kaybına neden olacak bir rahatsızlık türü olmaktadır. 

Pterjium kadınlara nazaran erkeklerde daha sıklıkla görülmekte olan bir rahatsızlık olmaktadır. Ultraviole ışınlarına maruz kalan kişilerde daha sıklıkla görüldüğü bilinmektedir. Bu rahatsızlıktan korunmak amacı ile mutlaka güneş gözlüğünün takılması gerekmektedir. Bu rahatsızlık yaşın ilerlemesi sonucunda daha da sıklıkla yaşanması ile bilinemtekdir.

 Gözde Et Büyümesi Belirtileri Nelerdir?

Pterjium hastalığının estetik olarak görmede ciddi sorunlar yaratacak bir hastalık olmaktadır. hastalığın temelinde ilk olarak kızarıklık oluşması mümkün olacaktır. Ardından sıklıkla sulanma meydana geleceği gibi batma hissi de oluşacaktır. Zamanla göz bebeğine doğru ilerleyecek olduğundan görme bozukluklarına kadar da ilerlemesi mümkün olacaktır. Görmeyi tehlikeye sokacak olduğundan rahatsızlığın oluşmasına da neden olacaktır. Görmeyi ciddi oranda etkilemeden önce bu kişiler de ilaç tedavisine yanıt vermediği zamanlarda gözde et ameliyatı yapılmaktadır.

 Gözde Et Büyümesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Gözünde et büyümesi yaşamakta olan kişiler göz eti ameliyatı nasıl yapılır? Sorusunu sıklıkla kendilerine sormaktadırlar. Günümüzde göz hekimleri tarafından yapılmakta olan ve tedavisi son derece uzman bir hekim tarafından yapıldığı zamanlarda çok başarılı olacak bir ameliyat türü olmaktadır. Bu ameliyat yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Ve hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Göz eti büyümesi yaşamakta olan kişiler korneanın üzerinde ki bu estetik görüntü olarak bozukluğun giderilmesi için yapılmaktadır. Korneanın üzerinden kesilerek alınacaktır. Konjoktiva isimli zar ise daha sonradan dikilerek kapatılacaktır. 

 Göz eti büyümesinin tekrarlanmasını ise engellemek ve kişide bir daha olmaması için değişik yöntemler kullanılmaktadır. Bu rahatsızlık tekrarlayacak bir hatalık olması nedeniyle o bölgenin iyice temizlenmesi gerekmektedir. Göz eti büyümesi ameliyatı yapılan hastalar bakımına çok dikkat etmesi gerekmektedir.

Göz Eti Ameliyatı Sonrası

Gözde et büyümesi ameliyatı sonrası hasta çok dikkatli olması gerekmektedir. Ameliyat sonrası göz doktor tarafından birkaç gün boyunca kapatılması gerekmektedir. Bu ameliyat sonrasında gelişmekte olan bazı belirtiler olacaktır. Bazı kişilerde ameliyat sonrasında sulanmanın gerçek olması mümkün olacaktır. Hastaların birkaç gün boyunca ağrısının olması söz konusu olacaktır. Hastalığın iyileşmesi yaklaşık olarak üç ayı bulacaktır. Gözde et büyümesi ameliyat sonrası hastanın gözünün kapalı olması gerekmektedir.

Yaklaşık olarak ameliyat sonrasında kişinin iki ya da üç kadar gözlerinde batma hissinin olması mümkün olacaktır. Hastalarda yaklaşık olarak bir ay kadar kızarıklık görmesi mümkün olacaktır. Ameliyat sonrasında estetiğin tekrar kazanması ve herhangi bir zaar görmemesi için gözlerin ultraviole ışınlarından korunmak amacı ile güneş gözlüğünün kullanılması gerekmektedir. Güneş gözlüğü ışınlarından korunmak için son derece faydalı olacaktır. Ameliyat sonrasında kişilerde kullanmakta olduğu yakın ya da uzak gözlüklerinde değişimin meydana gelmesi de söz konusu olacaktır.

 Hastalarda oluşmakta olan astigmat rahatsızlığı nedeniyle birçok kişide gözlerinde değişiklik olacaktır. Bu nedenle de göz eti ameliyatı olan kişilerin mutlaka göz muayenesini aksatmamalıdır. Bu göz ameliyatı yaklaşık olarak altı ayda bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle