Gözlerdeki Şişmeler İçin Kullanılacak Kesin Çözümler Nelerdir?

Gözlerdeki şişlikler evde yapılacak bazı uygulamalar ile kısa süre içinde ortadan kaldırılabilir. Bu uygulamalar yapıldığında işe yaramazsa uzman hekime başvurulması gerekir. Bu kapsamda tedavi planlanır.

Göz kapağı tedavisi için Doğal Ev ilaçları

Sıcak kompres kullanın

Evde kullanılacak ek tedaviler kapsamında en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bir bez alın, ılık suyun içine batırın ve fazla suyunu sıkın. Ardından sıcak bezi kirpiklerin üzerine yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca koyun. Göz şişmesine ne iyi gelir kapsamında gün içinde  birkaç kez tekrarlanması gerekir. Uygulamanın gözlerdeki şişlikler kaybolana kadar yapılması gerekir.

Çay Poşeti 

1 su bardağı kaynamış suyun içine 1 adet çay poşeti atılır ve birkaç dakika boyunca bekletilir. Ardından poşet ılıması için kenarda bekletilir. Göz şişkinliğine ne iyi gelir kapsamında enfekte bölgeye yerleştirilir, hatta uzun süre kalması için bandaj kullanılabilir. Çayın nemli olan ısısı hızlı şekilde iyileşmeye düzenli kullanılmalıdır. Gün içinde 2 kez uygulanması gerekir. Aynı çay poşeti 2.kez kullanılmamalıdır.

Patates

 Patates dilimleri mikrodalga fırında 35-40 saniye boyunca bekletilir. Mikrodalga fırından çıkarıldıktan sonra temiz bir bezin içinde koyularak gözün üzerine koyulur. Patatesin sıcak olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde gözler yanabilir. Evde patates yoksa haşlanmış yumurta da kullanımı da yapılabilir.

Aloe Yaprakları

Aloe Vera yapraklarının iç jeli göz şişliğine ne iyi gelir kapsamında çok yararlıdır. Hasta kişinin jeli direkt olarak 20 dakika süreyle gözlere uygulaması gerekir. Aloe Vera bitkisinin anti bakteriyel özellikleri bulunmaktadır.  bakterilerin ölmesine ve acının azaltmasına yardımcı olur. Göz morarmasına, şişliklerin ve torba sorunlarına iyi gelir. 

Kişniş tohumu

Kişniş tohumları gözlerin tedavisinde sık şekilde kullanılır. 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1 ila 2 bardak suya koyularak kaynatılır.  Ardından soğuması için kenara bırakılır. Soğuyan bu karışım ile gözler düzenli bir şekilde yıkanır. Gözü günde 3 ila 4 kez yıkamak gerekir.

Süt

Süt kullanımı ev ilaçları içinde kolay bulunan bir üründür. Göz kapaklarına direkt olarak  bir damla süt koyulabilir veya temiz bir bez kullanılabilir. Temiz bir bez kullanmak için bezin üstüne bir damla süt damlatılır ve göz kapaklarını temizlemek için bu bez kullanılır. Gözlerin  kapaklarına yavaşça tahriş edilmeden sürülmesi gerekir. Süt göz şişliklerine ve ağrılarının azaltılmasına yardımcı olur.

Diğer Çözüm Uygulamaları

Guava yaprağı

Guava yaprakları göz kızarıklığına, morarmasına, şişliğine ve torbası sorunlarına iyi gelir. Guava yaprakları suyun içinde kaynatılır ve ılıması için kenarda bekletilir. Ardından göz bölgesine uygulanır.

Altın

Altın gözlerin rahatlatılması adına kullanılır. Direkt olarak altında gözlerin üstlerine ve altlarına uygulanır. Buzdolabında soğutulacak altında beze sarılarak uygulandığında soruna iyi gelir.

Zerdeçal

Zerdeçal antiseptik özellikler içerdiği için yaygın olarak kullanılır. Bir fincan suyun içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin ve 15 dakika boyunca kaynatın. Karışımı soğumaya bırakın ve göz damlası olarak günde 1 kez kullanın. Zerdeçalı göz damlası kutusuna koyarak kullanabilirsiniz.

Steril suyla yıkayın

Özellikle şişliklerden kaynaklı ağrıların hafiflemesine iyi gelir. Gözleri yıkamak ve durulamak adına steril su kullanımı yapılmalıdır. Bu süreçte gözlerin kesinlikle ovuşturulmaması gerekir. Yıkama işlemlerinin gün içinde birkaç kez tekrarlanması gerekir.

Hint yağı

 Hint yağı özellikle şişliklerin ağrılarının geçirilmesi adına tercih edilmelidir. Alerjik ağrılarında ortadan kaldırılması adına kullanılır. Gözdeki sorunlar için günde 2 kez uygulanması gerekir.

Salatalık

Salatalıkları dilim dilim  kesip buzdolabına koyun. Soğuyan dilimleri gözlerin üzerine koyun ve 15 dakika boyunca bekletin. şişlik ve acıyı azaltmaya yardımcı olur. Enflamasyonun giderilmesine de yardımcı olur.

Makyaj ve kontak lens kullanımı

 Gözlerde alerjik sorunlar, gözaltı torbaları ve şişlikler varsa kontak lens kullanımı ve makyaj yapmaktan belli bir süre kaçınmak gerekir. Bunların kullanımı alerjik reaksiyonları arttırabilir, şişlikleri arttırabilir ve göz morarması sorununa neden olur. Tekrar kullanılabilir fırçaları düzenli olarak yıkamak gerekir. Ayrıca 3 aydan eski olan göz ürünlerini kesinlikle kullanmamak ve atmak gerekir. Şişliklerin nedeni ortadan kalkıncaya kadar kontak lens kullanımı bırakılması gerekmektedir. Kontak lenslerden gelecek  bakteri temaslara bulaşır ve enfeksiyon olarak yayabilir.

Antibiyotik merhemleri kullanımı 

Eczaneden reçeteli ya da reçetesiz satılan merhemler satın alınabilir. Bu merhemlerin kullanımı için, etkilenmiş olan gözün kapağı çekilir, gözün kapak kısmının için merhem uygulanması yapılır. Gözlerdeki sorunlar için topikal steroidler kullanmaktan kaçınmak gerekir. Yan etkilere neden olabilirler. Kullanılan herhangi bir ürünün gözün içinde veya göz dışında kullanılmasına dikkat etmek gerekmektedir. Drenajı arttırmak adına bölgeyi masaj uygulamaları yapılmalıdır. Drenajı artırmanın diğer yolu da yüz bölgesinin temiz tutulmasıdır. Yüz bölgesinin temizliği için öncelikli olarak ellerin temiz tutulması gerekir. Ellerin yıkanmasından sonra yüz ve gözler yıkandığı zaman sorunların önüne geçilir. Ayrıca gözlerin yıkanması esnasında masaj da yapılabilir. Masaj hafif hafif yapıldığı zaman tahriş meydana gelmez. Gözlerdeki şişmeler için evde uygulanan çözümler sonrasında sorun ortadan kalkmazsa uzman hekime gidilmesi gerekir. Uzman hekim altta yatan nedenleri araştırdıktan sonra gerekli tedavi planlaması yapar.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle