Gözyaşı Tıkanıklığına İyi Gelen Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Gözyaşı kanallarında ödem veya başka sebeplerle yaşanan tıkanıklık ciddi göz problemlerine sebep olabilir. Peki bu hastalığın bitkisel tedavi yöntemleri var mıdır?

Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığının Sebepleri

Gözyaşı kanallarındaki tıkanıklık genellikle sinüslerde meydana gelen enfeksiyonların kronikleşerek göz içi çukurlarına dolması ve kanallara baskı yapması sonucu ortaya çıkar. Ancak elbette ki tek oluşum şekli bu değildir. Bunun yanı sıra en sık rastlanan sebeplerinden biri de burnun kıkırdak dokusundaki eğriliklerdir. Gözyaşı bezleri göz çukurlarına konumlanmış olup kanallar vasıtasıyla burun ucuna kadar uzanan anatomik bir yapıya sahiptir. Bölgeyi etkileyebilecek herhangi bir enfeksiyon bu hastalığın sebebi olabilir. 

Genellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde görülse de yeni doğan döneminden itibaren görülebilmektedir.  Zamanında fark edildiğinde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebilecekken geç teşhis edildiğinde kesin olarak cerrahi müdahale şart olmaktadır. 

Hastaların bir çoğu erken tanı ile sondalama veya masaj gibi yöntemlere ek olarak bitkisel kürler ile de tedavi edilebilmektedir. Ancak teşhiste geç kalınması durumunda veya hastalığa sebep olan etkenin ciddi bir enfeksiyon olması durumunda tedavi bu kadar kolay olmayacaktır. Hastalığın tedavisinin uygulanmasında ve başarı oranının yakalanabilmesinde hastalığa neden olan etkenlerin doğru analiz edilebilmesi şarttır. Çünkü bu hastalık yalnızca enfeksiyon veya kemik eğriliği sebebiyle ortaya çıkmamaktadır. Bu sebeplerin yanı sıra elmacık kemiklerindeki kırıklar, burun estetiği sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar veya ciddi sinüs iltihapları da bu hastalığı tetikleyebilir. 

Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı hastalığının en etkili ve kesin tedavi yöntemi cerrahi müdahale olsa da alternatif tıp uzmanları tarafından geliştirilen bitkisel kürlere de özellikle başlangıç seviyesindeki vakıalarda çözüm yolu olarak başvurulabilmektedir. Ancak uygulanacak bu yöntemlerin güvenilir ve tecrübeli uzmanlar tarafından tavsiye edilmesi önemlidir. Aksi takdirde cilt dokusu ile uyum sağlamayacak veya göze zarar verebilecek karışımların uygulanması çok daha ciddi sorunları tetikleyebilir. 

Özellikle yeni doğanlardaki tıkanıklık vakıalarına çok daha fazla özen gösterilmelidir. Yeni doğan bebeklerin hassas metabolizmaları enfeksiyonlara karşı dayanıksızdır ve bu tip bir sorun zamanında tedavi edilemezse ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. 

Bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmadan önce mutlaka bir uzman hekime muayene olunmasında fayda vardır. Gerekli tetkikler yapılarak hastalığın altında yatan etkenlerin tespit edilmesi ve uygulanacak tedavide bu yol haritası üzerinden hareket edilmesi tedavide başarı oranını arttırıcı etkenlerdendir. Bitkisel tedavi yöntemleri ancak enfeksiyon kaynaklı tıkanıklıklarda işe yaramaktadır.Bunun dışında kemik veya iskelet yapısındaki kırık ve benzeri komplikasyonlar sonucu oluşmuş tıkanıklığın tedavisinde cerrahi yöntem tercih edilmelidir. 

En Etkili Kür Tarifi

Bu hastalığın tedavisinde genellikle enfeksiyonları iyileştirici etkileri olan bitkisel kürler uygulanır. Bu bitkileri temini ve kullanım miktarlarına dikkat edilmesi başarı oranını arttıracaktır. Aksi takdirde hastalar gereğinden fazla uygulamalar sonucunda veya yetersiz kullanım sonucunda tedavinin faydasını göremeyeceklerdir. Enfeksiyon kökenli tıkanıklık tedavisinde en etkili kür için gerekli malzemeler şu şekildedir;

  • 10 gram göz otu
  • 10 gram kedi otu
  • 15 gram şevket otu kökü
  • 20 gram papatya
  • 10 gram leylak çiçeği
  • 15 gram aslan pençesi
  • 10 gram sedef otu

Belirtilen miktarlarda bitkiler bir kap içerisinde karıştırılır. Karışımın hazırlanacağı kabın sterilize edilmiş olması şarttır. Ardından yarım litre su içerisine hazırlanan bitki karışımından 15 gram kadar alınıp suya eklenir. Bir gece boyunca su içerisinde bekleyen karışım ertesi gün kaynayıncaya kadar pişirilir. Ardından cildin dayanabileceği ısıya ulaşana kadar dinlendirilir. Karışım istenilen ısıya ulaştığında sterilize bir bez karışım ile ıslatılır ve sorunlu göz üzerine kapatılır. Bu işlem yarım saat kadar gözde bekletilir ve günde 2 kez uygulanabilir. 

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle