Gripte Göz Sulanması Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir?

Grip olduğumuzda göz sulanması, akıntısı, batması ve kızarıklık görülebilir. Bu noktada gripte göz akıntısına ne iyi gelir sorusunun cevabını aradık.

Gripte göz sulanması nasıl geçer konusunda birçok farklı yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çalışanlar ve istirahat edemeyenler için göz akıntısı ve batma hayatı zindan edebilir. Haliyle aşağıdaki yöntemlerle biraz daha rahat bir hastalık dönemi geçirilebilir.

Gripte Göz Sulanması Nasıl Geçer?

Gripte göz sulanmasına ne iyi gelir sorusu herkes tarafından oldukça merak ediliyor. Çünkü kış aylarının gelmesiyle hepimizi bekleyen ortak tehlike olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle grip olduğumuzda yüksek ateş, titreme, boğazımızda ağrı ve göz nezlesi bir arada gözlemlenebilir. Tabi ki göz akıntısını güçlendirerek daha fazla rahatsızlık vermesini sağlayan bir takım etkenler yok değil.

Genelde gribal enfeksiyonlar bulaşıcı olduğundan ilk olarak önleme aşamasında dikkatli davranılması gerekiyor. Grip hastalığında göz sulanması belirli şartlar sağlandığında geçer. Bu noktada enfeksiyona karşı direncinizi korumak en önemlisidir.

  • Beslenme ve Su

Vücudunuz 200’ün üzerinde grip enfeksiyonundan birisini kaptığı için beslenme ve su ihtiyacı daha fazla olacaktır. Bağışıklık sisteminiz bu aşamada virüsle savaşırken halsiz düşmemeniz gerekir.

  • Vitamin ve Mineral Desteği

Beslenme haricinde meyve ve sebzelerle vücudunuza destek sağlayabilirsiniz. İyileşme sürecini iyi yönde etkiler.

  • Sıcak

Hem bulunduğunuz ortamın hem de içtiğiniz içeceklerin çay, ıhlamur, nane limon gibi tercihler olması önemlidir. Gribi ve göz sulanmasını atlatmak için ideal seçimlerdir.

  • İstirahat

Hem vücudunuzu hem de gözlerinizi dinlendirerek bolca istirahat etmek en doğru tedavi metodudur. Bilgisayar başında veya TV karşısında bir istirahat göz sulanması veya kızarıklığı geçirmeyecektir.

Fakat gripte göz sulanmasına neden olan önemli etken gözü ovuşturmak ve elleri temiz tutmamaktır. Ortak kullanılan eşyalar ve bulaşıcı olan virüsün yayılma ihtimalinin yüksek olduğu ortamlarda bulunmak bu riski daha da arttırır.

Gripte Göz Sulanmasını Azaltmak İçin Ne Yapılır?

Grip olanlar göz sulanması tedavisi için yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalıdır. Ancak yalnızca göz akıntısı için dahi farklı önlemler almak işinizi kolaylaştıracaktır. Ortalama 2-3 gün süreyle bu tip reaksiyonlar normal kabul edilebilir. 3 günün üzerinde süren tüm sulanmalar ya da çapaklanma gibi göz rahatsızlıkları doktora başvurulması gerektiğinin sinyalini verir.

  • Ellerin Temizliği

İster istemez tüm dikkatimize rağmen ellerimizi gözlerimize götürebiliriz. Bu nedenle mutlaka ellerin temiz olması gerekir.

  • Göz Ovuşturma

Grip olduğumuzda oluşan gözde sulanma sürecini uzatan en önemli faktör gözleri ovuşturmaktır.

  • Ortak Eşyalar

Başkasıyla ortak kullandığınız tüm eşyaları bırakın.

  • Damla Kullanımı

Doktorunuza danışarak gribal enfeksiyon için ya da göz sulanmasına özel damlalar kullanabilirsiniz.

  • Kozmetik

Bu süreçte ağır göz makyajı ve makyaj temizliği en önemli unsurlardan birisi sayılır. Doktorlar asla yapmamanız gerektiği kanaatindedir.

  • Kontakt Lens

Kontakt lens kullanımı göz sulanması geçene kadar gözlük ile yer değiştirmelidir.

Gripte Göz Sulanması İçin Ne Zaman Doktora Gidilir?

Grip olduğunuzda göz sulanması normal şartlarda devamlılık göstermez. Çoğu kişide maksimum 2-3 gün aralığında sürer. Fakat daha da uzun süreli vakalar görülmüyor değil. Bu gribal enfeksiyonun şiddetine ve alınan önlemlere göre değişebilir.

   
Normalde 2-3 gün
Damla Kullanımı Gerektiğinde 2-7 gün
Gözyaşı Sorunu Teşhis Edildiğinde Düzenli damla kullanımı

Genel anlamda grip için doktora çıkan insan sayısı çok fazla değildir. Bu minvalde gripte göz sulanması kaç günde geçer konusunda 2-3 günlük bir süreçten söz edebiliriz. Süreyi aşan akıntılar için vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

 

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle