Lazer İle Yapılan Ameliyatlardan Sonra İyileşme Sürecinde Neler Olur?

Lazer ile yapılacak olan göz ameliyatlarından sonra dikkat edilecek olan noktaların tamamı uzman tarafından belirlenir. Bu detayların hepsine uyulması iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlayacaktır. Kısa sürede sağlıklı bir şekilde görüş elde etmek önemlidir.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Lazer göz ameliyatı uygulamasından sonra iyileşme süreci kapsamında sorun yaşamadığı konusunda birçok kişi geri dönüş sağlamış ve gözlerin iyi düzeyde gördüğü konusunda bilgi vermiştir. Lazer ameliyatı sonrası iyileşme süreci döneminde hemen iyileşen görme deneyimine sahip olmak ile birlikte, reçetesinde daha fazla ilaç olan kişilerin reçetesi daha az ilaç olan kişilerden daha hızlı iyileşme göstereceği konusunu anlamak önemlidir. Lazer göz ameliyatı sonrası en doğru şekilde iyileşme sürecini tamamlamak adını bu konudaki detayları uzman hastasına anlatır. Doktor gözlerin koruması için hastasına büyük ihtimalle koruyucu güneş gözlük veya göz kalkanı verir. İyileşme sürecine takiben ilk hafta uyurken o göz kalkanı giyilmesi gerekir.  Cerrahi işlemlerden sonra hasta kişi belli bir süre hastanede dinlendikten sonra taburcu edilir ve eve kesinlikle bir refakatçi ile gitmelidir. Lazer göz ameliyatı esnasında verilen uyuşturucu damlalar işlemler tamamlandıktan sonra gözlerde aşınma meydana getirebilir. Bundan dolayı hastaların gözlerinde kaşıntı ve yanma hissi belli bir süre bulunabilir. İyileşme süreci için gözlerin ovulmaması en önemli kurallar içinde yer alır. Gözleri ovmak süreci uzatır ve daha büyük hastalıklar ile sorunların oluşmasına neden olur. excimer lazer göz ameliyatı işlemleri sonrası 8 ila 12 saat aralığında gözlerde kızarıklık, kanlanması ve beneklenme meydana gelebilir. Bu sorunların hepsi iyileşme sürecinde oldukça normal sorunlardan ve kısa süre içinde geçer. Lazer göz ameliyatı sonrası kroneal flep iyileşir ve çok nadir de olsa flep gözlerin ovulması sebebiyle yerinden çıkabilir. Gözleri ovmamak flep komplikasyonu riskini en az düzeye indirir. Ayriyeten antibiyotik içeren damlalar, steroid göz damlası ve yağlayıcı göz damlası da hastalara reçete edilir. İyileşme sürecinde kullanılan damlalar doktorun talimatlarına uygun şekilde kullanılmalıdır. Lazer göz ameliyatı uygulamasından doktorun söylediklerinin yapılmaması süreci uzatır ve daha çok sorun yaşanmasına neden olabilir.

Doğru iyileşme sağlamak bu süreç içinde doktorun ameliyat sonrası talimatlarını takip etmek gerekir. Herhangi bir sorunun yaşandığında, hastanın durumu normal sınırlar içinde değilse ya da bakı gerektirecek bir durum meydana geldiyse doktora başvurulması gerekir.

İyileşmede İlk gün, İlk Hafta, 3 Ay Sonra

İlk Gün ve İlk Hafta

Doktor gözlerin düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak adına ameliyattan 24 ila 48 saat sonra hastayı görmek ister. Çoğu hasta ertesi gün ya da uygulama işlemlerinden sonraki birkaç gün içinde iş hayatına geri dönebilmektedir. Cerrahi işlemlerden sonraki ilk birkaç hafta içinde hafif düzeyde rahatsızlık hissetmek oldukça normaldir. Bu normal olan bir yan etkidir ve hastayı rahatsız edebilir. Ameliyatın bitmesinden sonraki 3 aylık süreç içinde gözlerin yağlı tutulması çok önemlidir. Gözlerde kuruluk olmasa bile gözlerin kurumasını engellemek adına damlalar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Hastaların bu dönem içinde ışığa karşı olan duyarlılıkları artar. Bunun için güneş gözlükleri kullanmak iyi gelecektir. Bu detaylar dışında dikkat edilmesi gereken noktalar arasında; doktor belli bir dönem makyaj, egzersiz ve yüzme gibi faaliyetleri yasaklayabilir. Temas sporları, jakuzi, sauna ve havuz kullanımları da birkaç ay boyunca sınırlı olabilir.

2 ve 3 ay Sonra

Lazer göz ameliyatı işlemlerinden 3 ay sonra bile sürecin deva etmesi oldukça normaldir. Bu süreçte hastanın görüşünde iyileşme devam eder. Her insan farklı şekilde iyileşme gösterdiği için ne kadar süreceği konusunda kesin bir şey söylemek doğru olmayacaktır. İlk dönemler dikkat edilecek olan her türlü detaya bu süreç içinde de dikkat edilir. Her insanın hastalıklar ve tedaviler sonrasında iyileşe dönemi uzunluğu değişir. Lazer göz ameliyatlarından sonra iyileşme dönemi tamamlandıktan sonra uzman farklı bir tedaviye gerek olup olmadığı konusunda belirleme yapar. Tedavi gerektiren durumlar varsa en iyi görüşün elde edilmesi adına tedavinin en iyi yolunu seçer. Bu dönem içinde de uzman doktorların söyledikleri dışına çıkmamak önemlidir.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle