Bebeklerde Meydana Göz Alerjisi Hangi Nedenlerden Oluşur?
Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelen göz alerjisi sorunları için öncelikli olarak uzman tarafından detaylı şekilde incelemelerin yapılması gerekir. Ardından da tedavisi konusunda detaylı şekilde planlama yapılacaktır.
Bebeklerdeki Göz Alerjisi Sorunları
Alerjik hastalıkların çoğunluğu önlenebilir düzeydedir. Alerjik reaksiyonları tedavisi uygulamasını yapmak için doktor bebeğe muhtemelen belirli ilaçları önerir. Örneğin; tezgah üstü antihistaminikler, reçeteli antihistaminler veya epinefrin reçete edebilir. Bazı doğal ilaçlar hafif düzeyde meydana gelen alerjik belirtilerin hafifletilmesi konusunda yardımcı olabilir. Şiddetli göz alerjisi tedavisi için asla doğal ilaçlar kullanılmamalıdır. Çocuklarda göz alerjisi için yeni tedavi şekli uygulaması yapılmadan önce daima doktora danışmak gerekir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde alerjik sorun karşısında dikkat edilmesi gereken detaylar arasında;
- Yüksek düzeyde polen dönemlerinde camları kapalı tutmak gerekir. Evde ve otomobilde klima kullanmaktan kaçınmak gerekir.
- Polenleri çocuklarda ve bebeklerde gözlerin dışında tutmak adına açık havada gözlük veya güneş gözlüğü kullandırılması gerekir.
- Toz ve akarlara maruz kalmayı sınırlamak adına akarlara dayanıklı olan anti bakteriyel yatak örtüleri ile yastık kullanmak gerekir. Ayriyeten bunların sık şekilde yıkanması da önemlidir.
- Herhangi bir hayvan dokunulduktan sonra çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde ellerin yıkanması gerekir. Göz alerjisi olan kişilerin evcil hayvanlardan uzak durması gerekmektedir.
Uzman doktorlar bu konuda genelde aşağıdaki ilaçların kullanımını tavsiye ederler.
- Yapay gözyaşları
- Dekonjestan
- Oral antihistamikler
- Damlalar
- Alerjik atımlar (immünoterapi)
Doğal Tedavi Şekilleri
Elma ve Soğuk Uygulama; elma stabilize edici ajan olarak görev yapmanın yanında C vitamini ve flavanoidlere sahiptir. Buzdolabında soğutulacak elma dilimleri gözlerin üzerinde 10 dakika boyunca bekletilir. Bu uygulama salatalık dilimleri ve beze sarılacak olan buz küpleri ile detaylı yapılabilir. Soğuk uygulama için süt kullanımı da yapılabilir. Soğuk Sütün içine temiz bir bez batırılır ve fazla olan süt sıkılır. Ardından gözlerin üzerinde 10 dakika boyunca bekletilir. Belirtileri ortadan kaldırmak için düzenli bir şekilde uygulanması gerekir.
Aloe Vera; aloe Vera jeli gözlerde soğutulmuş şekilde kullanılır. Düzenli ve aksatılmadan uygulanması bebeklerde ve çocuklarda belirtileri ortadan kaldırmak konusunda iyi gelir. Soğutulacak olan jel bir pamuk üzerine alınarak gözlere uygulama yapılır. Göz sağlığı konusunda da faydalıdır.
Dondurulmuş Sebze Poşetleri; dondurulmuş sebze poşetleri gözlerin üzerine kompres olarak çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde kullanılabilir. Uygulama esnasında çocukları ve bebekleri huzursuzluk etmemek adına ara ara poşetleri gözlerin üzerinde tutmak gerekir.
Tuzlu Su; gözlerin en doğru şekilde dezenfekte edilmesi için tuzlu su etkili doğal bir tedavi yöntemidir. Göz alerjisi ve diğer sorunlara iyi gelir. Bir su bardağı suyun içine 1 kaşık tuz atılır ve eriyene kadar ısıtılır. Ocaktan alınan karışım kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyan tuzlu su ile gözler gün içinde birkaç kez yıkanır. Göz alerjisine neden olan sorunları ortadan kaldırır.
Sıcak Kompres; özellikle saman nezlesi olan kişilerin tedavisi konusunda fayda sağlar. Sıcak suyun içine temiz pamuklu bir bez batırılır. Bezde kalan fazla su sıkılır ve gözlerin üzerine birkaç dakika boyunca uygulanır. Aynı havlu her iki göz içinde uygulanmamalıdır. Her göz için farklı havlu kullanımı yapılması gerekir.
Su Tüketmek; gün içinde içilecek su miktarının arttırmak gerekir. Gün içinde 8 ila 9 bardak su içilmesi gerekir. Normal su tüketiminin yanı sıra sebze ve meyve sularının da tüketilmesi gerekmektedir. Su tüketmek vücudun nemli kalmasını sağlar. İnsan vücudunda nem olduğu sürece gözlerde nemli kalın. Bu sayede alerji, yanma ve kaşıntı gibi sorunların önüne de kolaylıkla geçilir. Su hastalıkların tedavisi konusunda belirtileri de azaltmaya yardımcı olur.
Kaynaklar
- http://www.parents.com/baby/health/allergy/
- http://www.parents.com/baby/health/allergy/baby-allergies-prevention/
- http://acaai.org/allergies/types/eye-allergies