Göz Hastalıkları
Görme bozukluğu olarak ortaya çıkan, gözün saydam tabakasında hasar olmasıyla birlikte oluşan hastalığın nedenleri, çeşitleri, tanısı ve tedavi yöntemleri.
Bazı bebeklerde göz merceğinin saydamlığını yitirmesi sonucunda ortaya çıkacak bir rahatsızlık olarak meydana gelecektir. Göz merceğinin ışığı tam olarak geçirmemesi nedeniyle meydana gelecektir.
Göz çevresinde görünmekte olan koyu renkli ve genellikle zararsız olan et benleri hormon bozukluğu nedeniyle ve de şişmanlık sebebi ile ortaya çıkacaktır.
Gözde et yürümesi sklera kısmını kaplamakta olan konjoktiva isimli zar kalınlaştığı zaman damarlaşacaktır. Gözlerimizin dış merceği olan korneanın üzerine doğru ilerlemesi sonucunda meydana gelecektir.
Pterjium gözün beyaz tabakası üzerinde damarların belirginleşmesi sonucunda oluşan bir rahatsızlık olmaktadır. Halk arasında kuş kanadı olarak bilinen bu rahatsızlık ilerlediği zamanlarda görmede sorun yaratmaktadır.
Gözün beyaz tabakasının üzerinde bulunan konjoktiva zarının zamanla kalınlaşması sonucunda göz bebeğine doğru ilerlemesine denmektedir. Günümüzde tedavisi mümkündür.
Pterjium halk arasında kuş kanadı olarak bilinmekte olan gözün beyaz kısmında kırmızı renkli et parçasına benzemekte olan bir parçanın çıkmasına Pterjium denilmektedir.
Göz yüzeyinde olan bir dokunun büyümesi sonucunda oluşan bir rahatsızlık olmaktadır. Bu büyüme daha çok üçgen şeklinde olmaktadır. Tedavi edilmediği zamanlarda gözlerde bulanıklığa neden olacaktır.
Uvea gözün jel kısmında olan bir bölümdür. Bu bölüm içerisinde kan damarları bulunmaktadır. İltihaplanması sonucunda üveit oluşmaktadır. Ve bu ciddi bir duruma neden olacağından insanlarda görme kaybının oluşmasına neden olacaktır.
Gözün orta tabakasının iltihaplanması sonucunda görme yetisinin bozulması sonucunda ortaya çıkacak olan görme yetisinin bozulmasına neden olacak bir göz hastalığı olmaktadır.
Üveit göz dokularını yok edecek olan inflamatuar adı verilen bir hastalığa neden olan tedavi edilmediği zamanlarda ciddi görme kaybına neden olacak olan görmeyi azaltacak bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık gözlerde meydana gelen sorunlardan kaynaklanmaktadır.
Miyop gözlüğü, kırma kusuru olan hastalarda istirahat halinde ışığın retinada odaklanamama durumunu düzeltmek için tasarlanan konkav cam kullanımıdır.
Gözyaşı kanallarında ödem veya başka sebeplerle yaşanan tıkanıklık ciddi göz problemlerine sebep olabilir. Peki bu hastalığın bitkisel tedavi yöntemleri var mıdır?
Her yaştan bireyde görülebilen ve tedavi edilmesi şart olan bu durum göz sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardan biridir. Peki teşhis ve tedavide geç kalınırsa ne gibi sorunlarla karşılaşılır?
Gözü nemlendirmek ile görevli olan gözyaşı sıvısı gözün içinden kanallar vasıtasıyla burun yapısına bağlıdır. Bu kanallarda meydana gelen bir tıkanıklık ciddi göz enfeksiyonlarına sebep olabilir.
Bebeklerde gözyaşı kanalında meydana gelen sorunlar için uzman hekimden yardım almak gerekir. Genelde birçok bebekte bu sorun 1 yaşına kadar kendiliğinden ve aile desteği ile tamamen ortadan kalkar.
Gözyaşı kanalında bulunan tıkanıklığın ameliyat edilmesinden sonra ve önce dikkat edilecek olan noktalar konusunda uzmanlar hastalarına detaylı şekilde bilgi verir. Bunlara uyulması gerekir.
Gözlerde bulunan alerjik sorunların ortadan kaldırılması adına uygulanacak olan doğal kürlerin detaylı, düzenli ve aksatılmadan kullanılması çok önemlidir. Aksi takdirde bu kürler kesinlikle fayda sağlamaz.
Gözlerde meydana gelen alerjik reaksiyonlar birçok nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Bunun için uzman hekime başvurarak altta yatan nedenin ne olduğunun araştırılması gerekir.
Göz kanalında tıkanmalar olduğunda sulanma ve çapaklanma görülür. İyileşmeyi her zaman etkilemese de görülen etkileri geçirmek için damla ve ilaçlar kullanılabilir.
Gözyaşı kanal tıkanıklığında uygulanan metotlardan biriside silikon tüp tekniğidir. Hem kalıcı olması hem de olası tıkanmaları önlemesi mümkündür.