Alerjik Göz Damlası İsimleri, Yan Etkileri ve Kullanım Şartları

Alerjik göz damlaları kullanılmadan evvel mutlaka doktora danışılmalıdır. Olası bir yan etki ya da göz sorunu yaşanması ciddi kayıplara yol açabilir.

Alerjik göz rahatsızlıkları bize ciddi zararlar verebilecek vakalardır. Ancak çok önemsediğimiz bir rahatsızlık türü olmaması şaşırtıcıdır. Oysa görüldüğü anda doktora başvurmamız gerekir.

Alerjik Göz Damlası İsimleri

Gözümüzün yedeğinin olmayışı ve ciddi sorunlarda müdahale edilse dahi görme netliğinin belirli bir oranın üzerine çıkamaması ciddi konulardır. Göz alerjisi için damla kullanımı tedavi aşamasında en önemli faktördür. Burada yapılan yanlış ise sizin gözünüze iyi gelecek olan damlayı kullanmamanız şeklinde özetlenebilir. Eş dost tavsiyesi ile aldığınız damlanın başkalarının gözünde yarattığı etkiyi size de göstermesi pek mümkün görünmüyor.

Aynı alerjen faktörler söz konusu ise bu aşamada bir kez başarılı olunmuş olabilir. Farklı alerjiler ve farklı göz rahtsızlıkları için kullanılan birçok ilaç bulunur. Bunlar doktorunuzun muayenesi sonrasında size önerilir ve en iyi sonucu almak amaçlanır. Alerji tedavisinde iyi gelen damla isimleri markalara göre değişkenlik gösteriyor. Tabi ki burada alerjik rinit veya polen gibi farklılıklar dikkate alınarak göz damlası seçimi yapılması gerekir.

Damla İsimleri Miktar-Fiyat
Exocin %0.3 5 ml – 10-12 TL
Lumigan RC %0.01 2,5 ml – 50-60 TL
Fusix Viskoz %1 5 ml – 10-12 TL
Visine 5 ml – 3-5 TL
Relestat 5 ml – 14-15 TL

Doktorunuzdan alacağınız öneriler her zaman için daha iyi olacaktır. Çünkü bazılarının kendilerine has kullanım teknikleri ve iyileşme süreçleri vardır. Alerjiye iyi gelen göz damlaları bazen aniden bırakılamaz. Bu tip durumlarda yan etkilerle karşılaşmamak için polen alerjisi için dahi muayene olunması elzemdir.

Alerjik Göz Damlaları Nasıl Kullanılır?

Alerjik göz damlası isimleri birçok farklı markayı kapsadığı için alternatifler çoktur. Ancak sizin gözünüz için ideal tedaviyi sağlayacak olan unsuru bilmeniz gerekmektedir. Rinit ve polen alerjilerinde sonuçları görmek haftalarca sürebilir. Kızarıklık, ağrı, kaşıntı gibi reaksiyonları uzun süre görmek kötü bir dönem yaşamanızı sağlayacaktır. En kolay şekilde alerjiyi geçirmenin yolu önerilen damlayı kullanmaktan geçer.

Göz damlaları iki farklı şekilde kullanılabilmektedir. Bazılarında açık göze kullanım önerilir ve bu şekilde tavsiye edilir. Bazıları içinse kapalı göze uygulama mümkündür. Göz pınarlarına doğru sıkmanız yeterli olur. Tabi ki kapalı göze damla damlatmak en çok kontakt lens kullananların favorisi olmayı başarmıştır.

Göz damlası en rahat kullanım tekniği ile zorlanmadan damlatılabilir. Elinizin baş parmağı ve işaret parmağı arasına damlayı ters pozisyonda tutunuz. Yüzük parmağınızla alt göz kapağınızı, orta parmağınızla ise üst göz kapağınızı kaldırın. Gözün açılmasını sağladıktan sonra baş ve işaret parmaklarını sıkarak damlayı kullanın.

Bazı alerjik göz damlaları yaş sınırı, kornea hasarı gibi durumlarla kullanılmadan önce danışılmak üzere üretilmiştir. Yine bazılarında kullanım bırakılırken kademeli olarak azaltılması gerekir. Bilmediğiniz bir ürünü kullanmak en çok size zarar verir. Alerjik göz damlaları ile birlikte tedavisi antibiyotik ile devam eden hastalara rastlamak mümkündür.

Alerjik Göz Damlaların Yan Etkisi Olur Mu?

Alerjik göz damlalarının tedavisi sırasında yan etkilere sebebiyet verebileceği bilinir. Bu aşamada yanlış kullanım, doz aşımı veya buna benzer detaylar gündeme gelmektedir. Alerji tedavisinde temel amaç buna sebep olan faktörün etkilerini ortadan kaldırmak ve enfeksiyon oluşumunu önlemektir. Fakat bunu yaparken farklı reaksiyonlara yol açılmamalıdır.

Göz damlası fiyatı ile değil içeriği ile kullanıma karar verilmesi gereken bir üründür. Gözünüzün ihtiyaç duyduğu bileşenlerle üretilmiş etkin bir ilaç kullanmanız gerekir. Örnek olarak bazı göz damlalarının yan etkileri için şu uyarıları sunabiliriz.

  • Lumigan RC: Damlayı kontakt lens üzerine kesinlikle damlatmayınız.
  • Visine: 72 saatten fazla kullanılması göz damarlarını tahrip eder.
  • Relestat: Lens üzerine uygulandığında renk değişimine yol açar.
  • Exocin: Göz enfeksiyonlarında, bakteriyel vakalarda veya mantar teşhislerinde kullanılmamalıdır.
  • Zaditen: 3 yaşın altındakiler için uygun değildir.
  • Getamisin: Sadece bakteriyel enfeksiyon tedavisi için sonuç verir.
  • Tobrased: Dozu azaltılarak bırakılması gerekir.
  • FML Liquifilm: Dozu azaltılarak bırakılması gerekir.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle