Keratokonus
Korneanın incelmesi ve gözün görme ile ilgili ışığın kırılma noktası incelmesi ve korneanın dışa doğru şekil bozukluğunun göstergesidir. Gözlük ile tedavisi bulunmamaktadır
Gözün saydam tabakası kornea ışığı kırmakla görevlidir. Ancak özellikle 20 li yaşlardan sonra şekil deformasyonu sonucunda Keratokonus hastalığı ortaya çıkabilir.
Askerlik için sağlık problemleri, özellikle de göz hastalıkları önemlidir. Keratokonus hastalarının askerlik yapacakları ya da muaf olacakları hastalığının durumuna göre değişiklik göstermektedir.
Keratokonus Hastalığı korneanın yapısıyla ilgili ortaya çıkan bir rahatsızlıktır ve son derece tehlikelidir. Keratokonus Hastalığı ile ilgili belirtilerin görülmesi durumunda en kısa sürede bir göz hekimine başvurulmalı ve muayene olunarak tedaviye başlanmalıdır.
Göz ile ilgili olan her rahatsızlıkta en korkulan körlüktür. Keratokonus hastalığının tedavisi ve başarı oranları oldukça yüksektir. Körlük riski ise hastalığının durumuna göre değişmektedir.
Keratokonus hastalığı ortalama 2000 kişide bir görünür. Küçük yaşlardan 20’li yaşlara kadar görülen hastalığın ilerleme evresi, tedavisi ve dikkat edilmesi gerekilen hususları makalemizde bulabilirsiniz.
Keratokonus ameliyatı yapılması için öncelikli olarak şiddetinin belirlenmesi gerekir. Hafif ile orta dereceli keratokonus tedavisinde gözlük ya da kontakt lenslerle tedavisi kullanılırken, şiddetli olanlarda ameliyat tercih edilir.
Göz insan vücudunun en hassas organlarından biri olmakla birlikte yaşam kalitesi açısından da en önemli organlarından biridir. Çeşitli göz hastalıkları açısında en önemli sonuçları doğuranlardan biri de keratokonustur.