Göz İltihabı için Tercih Edeceğiniz Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Göz iltihabı için etkin bir şekilde tercih edebileceğiniz bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra İbrahim Saraçoğlu’nun da göz iltihabı için çok önemli bir tavsiyesi sizlerle paylaşılmaktadır.
İçindekiler
Göz İltihabı ve Tedavi Yöntemleri
Göz iltihabı şikâyetiyle doktora başvura kişilerin sayısı belirli dönemlerde artış göstermiştir. Elbette bunun pek çok nedeni vardır ve erken teşhis her zaman önemlidir. Ayrıca göz iltihabına iyi gelen bitkiler konusunda da bir takım tavsiyelere başvurmanız gerekiyor. Bu konuda İbrahim Saraçoğlu tavsiyelerinin çokça araştırıldığını söyleyebiliriz. Öncelikle bu rahatsızlığın belirtilerine bakacak olursak, gözde ciddi kızarmaların yaşandığını söyleyebiliriz. Bu kızarma gözün dış tabakasında yer alan kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanır. Göz iltihabının önemli bir diğer belirtisi ise alerjik durumlardır ve bunun sonucunda da gözde ciddi bir kaşınma meydana gelir. Diğer belirtilen ise şu şekilde sıralanabilir;
- Gözlerde kum varmış gibi bir hisse kapılma
- Gözlerde rahatsız edici yanma
- Sabah uyanıldığında kirpiklerde yapışkan bir salgının birikmesi
- Kulaklarda lenf bezinin büyümesi
- Gözden berrak sulu bir akıntı gelmesi
Göz İltihabının Nedenleri
Göz iltihabı nedenleri konusunda üç farklı maddenin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Zararlı mikroorganizmalar, alerjik göz iltihabı ve tahriş faktörleriyle beraber bilgiler sunulabilir. Zararlı mikroorganizmalar, bulaşıcı göz iltihabına neden olabilir ve birçok bakteri bu durumu beraberinde getirebilir.
Alerjik olarak görülebilecek göz iltihabının nedenleri ise şu şekildedir;
- Kontak lens kullanımı
- Göz damlaları
- Sigara, duman ve toz
- Ağaç, çiçek ve ot polenleri
- Evcil hayvanların tüyleri
- Ölü deri atıkları
- Kimyasal makyaj malzemeleri
Son olarak tahrişin de göz iltihabına neden olabileceğini söyleyebiliriz. Göze kaçabilen yabancı maddeler ile klorlu su ve elbette sigara dumanı, göz iltihabının diğer nedenleri arasındadır.
Göz İltihabı için Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Göz iltihabına ne iyi gelir konusunda yapacağınız pek çok uygulama bulunmaktadır. Göz iltihabı konusunda başvuracağınız ilk yöntem bal uygulamasıdır. Üç yemek kaşığı bal ile beraber iki bardak kaynar suyu karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız. Balın soğumasıyla beraber kızarıklıkları gidermek için gözlere uygulanması önemlidir. Günde 3 defa bu karışımı kullanmanız da tavsiye edilir.
Bal uygulamasının yanı sıra patates kullanarak da iltihabın önüne geçebilirsiniz. Etkili bir çözüm olan patatesi dilim halinde keserek gözde 20 dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu uygulamayı en az 3 gün boyunca sürdürmeniz gerekiyor.
Zerdeçal kullanımı da göz iltihabı için oldukça önemlidir. İki yemek kaşığı kadar zerdeçal tozunu 1 bardak suda karıştırın. Daha sonra bir pamuk yardımıyla bu karışımı gözlerinize kompres olarak uygulayınız.
Karbonat kullanımı da bu sorun için ideal bir çözümdür. Bir bardak su içerisinde bir çorba kaşığı kadar ekledikten sonra uygun bir şekilde karıştırın. Daha sonra iltihaplı gözünüze kompres yapabilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu bu konuda da son derece önemli bir kür uygulaması tavsiye etmiştir. Kirpik dibi iltihabına da iyi geldiği belirtilen bu kür için iki tatlı kaşığı ebegümecine, bir su bardağı sıcak suya ve biraz buğday yağına ihtiyacınız vardır. Sıcak suya ebegümecini attıktan sonra 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatınız. Daha sonra bunu süzün ve pamuğa batırarak iltihaplı bölgeye uygulayınız. 1 saat içinde en çok 8 defa yapılabilecek bu işlemi ayrıca 1 hafta boyunca devam ettirebilirsiniz.
Bu yöntemin dışında göz iltihabı için sıcak veya soğuk kompres de uygulayabilirsiniz. Temiz bir bez yardımıyla rahatlıkla işlem yapabilir ve göz çevrenizi hijyen tutarak etkili bir çözüm üretebilirsiniz.
Kaynaklar
- https://www.webmd.com/eye-health/uveitis-inflammation-eye#1
- http://www.allaboutvision.com/conditions/uveitis.htm
- https://www.healthline.com/health/blepharitis
- https://www.goodrx.com/eye-inflammation
- http://www.nativeremedies.com/ailment/eye-inflammation-symptoms.html