Göz İltihabı Kaç Gün Sürer, Ne Zaman ve Nasıl Geçer?

Gerekli tedavileri düzenli şekilde uyguladığınız takdirde Göz İltihabı 1 hafta 10 gün içerisinde geçer. Tedavi hakkında detaylı bilgi için makalemizi inceleyebilirsiniz.

Göz kapağı iltihabı birçok kişinin estetik açıdan rahatsız olduğu bir problemdir. Fakat bunun ötesinde sağlığımıza ciddi anlamda zarar verebilecek bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Göz Kapağı İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Göz kapağı iltihabı nasıl geçer sorusunu soruyorsanız muhtemelen kirpik diplerinizde iltihap oluşumu vardır diyebiliriz. Bu noktada öncelik hangi tip iltihaplanma oluştuğunu bulmaktan geçer. Halk arasında iç ve dış olarak ayrılan bu iltihaplanma türleri tıbbi literatüre göre Anterior ve Posterior olarak adlandırılır.

  1. Anterior Blefarit

Doğrudan kirpik diplerinde oluşmuş olan, göz alerjisiyle birlikte görülen iltihap türüdür. Aynı zamanda kepek oluşumunun yoğun olduğunu söyleyebiliriz.

  1. Posterior Blefarit

Burada ise göz kapağı iltihabı tamamıyla iç kısımda oluşur. Yine kirpik dipleri bunun kaynağıdır. Fakat iltihaplanma gözün iç kısmına kadar ilerleyebilir.

Göz kapağı iltihabı tedavisi için muayene çok önemlidir. Bu alanda Oftalmolog uzmanları sizi detaylı bir tetkik ile muayene eder. Hem alınan kültür örnekleri hem de mercek ile göz kapağının incelenmesi tamamlanır. Oluşabilecek komplikasyonlar, iltihaba neyin sebep olduğu gibi durumlar ortaya çıkarılmaya çalışılır.

Tedavi aşamalarında medikal metotlara başvurulur. Çoğunlukla antibiyotik ile ilaç tedavisi sorunu çözmek için yeterli olacaktır. Ancak kemoterapi gören hastalar, kalıtsal rahatsızlıkları olanlar ve genetik olarak fizyolojik göz kapağı sorunları saptandığında cerrahi müdahale dahi yapılabilmektedir.

Göz Kapağı İltihabı Kaç Günde İyileşir?

Göz kapağı iltihabı kaç günde geçer diye merak edildiğini biliyoruz. Uygun tedavi şartları yerine getirildiğinde maksimum 7 ile 10 gün arasında bu sorundan kurtulabilirsiniz. Antibiyotik kullanımı bir hafta sonunda iltihabı tamamıyla kurutarak göz kapağınızda oluşan şişlik ve kızarıklığı söndürür. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi göz kapağındaki iltihap ameliyat ile dahi tedavi edilebilir.

Burada kalıtsal rahatsızlıklarınız ve anlık olarak kullanılan ilaçlar en önemli faktörlerdir. Sık görülen sebeplerden bir diğeri ise temizlenmeyen makyaj kalıntılarıdır. Her ne kadar kadınlar makyajı silerek temizlediklerini düşünseler de her zaman başarılı olamayabiliyorlar. Doğal olarak bu sorun kullanılan kimyasal bileşenli maddeler ve tortularla birlikte iltihaplanmayla sonuçlanıyor.

   
Antibiyotik ve İlaç Tedavisi 7-8 Gün
İlaç Tedavisinde Oluşabilecek Komplikasyonlarla 7-15 Gün
Cerrahi Müdahale Ortalama 15 Gün

Bazı durumlarda göz kapağında iltihap kaç günde geçer diye merak edenlerin hiçbir tedavi metodu uygulamadığıyla karşılaşılabiliyor. Fakat bu tip iltihaplar göze ciddi zararlar verebilir. Haliyle fark ettiğiniz an muayene olarak uygun tedavi metodunun uygulanmaya başlanması gerekir. Aksi halde kist oluşumu dahi saptanabilir.

Göz Kapağı İltihabının Göze Zararı Var Mı?

Eğer Göz kapaklarında iltihap teşhisi olan bir kişi tedavi yöntemlerini uygulamazsa ve kendiliğinden geçmesini beklerse daha büyük sorunlarla karşılaşabilir. Yapılan araştırmalar, tedavi süreçleri ve başarı oranları incelendiğinde aralarında birçok komplikasyona rastlanan vakalarla karşılaşılmıştır.

  • Arpacık
  • Göz Kuruluğu
  • Yüksek Miktarda Gözyaşı
  • Lens Kullanımına Uygunsuz Göz Yapısı
  • Salyazyon (İç Arpacık benzeri iltihaplanmalar)
  • Cilt Problemleri
  • Konjonktivit
  • Kirpik Dökülmesi
  • Kornea Hasarı

 Özellikle kornea hasarı gibi etkiler sebebiyle görme kaybı dahi yaşanabileceğini unutmamak gerekir. İç kısımda oluşmuş bir iltihaplanma temizlenmediği an kist oluşumunu tetikleyebilir. Doğal olarak oluşan bu kistler zaman içerisinde görme netliğini yitirme, göz kayganlığının değişimi, göz sıvısının dengesizliği ve yağ oranıyla alakalı olarak cilt sorunlarına yol açabilir. Daha farklı anomaliler ise farklı vakalarda saptanmıştır.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle