Göz Kapağı İltihabına Ne İyi Gelir, Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz kapağı iltihabına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Bitkisel tedavi yolları işe yarar mı? Göz kapağı iltihabı için bitkisel malzemeler ve yapılışı nasıldır?

Göz kapağı iltihabı çoğunlukla kirpik altında yer alan bezelerden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Gözlerimizi koruyan kapakçığın iltihabi rahatsızlık neticesinde şişerek, kızararak ve kist oluşumuna sebep olacak düzeyde dolarak oluşan cilt enfeksiyonudur.

Göz Kapağı İltihabı Nasıl Geçer?

Göz kapağı iltihabı literatürde Blefarit olarak adlandırılır. Fakat akut gelişen rahatsızlıktan ziyade düzenli ya da uzun süredir devam eden vakalarda bu tanım kullanılır. Tedavisi mümkün olan bir göz rahatsızlığı olmasının haricine göz kapağı iltihabına bitkisel tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Bu alanda çalışmalar yürüten İbrahim Saraçoğlu gibi isimlerin özel kürleri halen daha sıkça tercih edilmektedir.

Kür haricinde de bazı besinler içerdiği bileşenler sebebiyle iltihabı sökmek için oldukça etkilidir. Bazen güneş ya da güçlü ışık kaynaklarına maruz kalmak, rüzgar ve benzeri çevresel faktörler, mikroplar, bakteriler, oluşan enfeksiyonlar oldukça etkilidir. Oluşumu sonrasında kızarıklık haricinde kaşıntı, ovalama gibi ihtiyaçlar duyulabilir. Uygulamalar sonucunda ise enfeksiyonun güçlenmesiyle birlikte iltihabın yayılması sağlanır.

Doğal olarak göz kapağı iltihabı içeride kalarak sonrasında zararlı bir kist oluşumuna sebebiyet verebilir. Her halükarda tehlikeli bir rahatsızlıktır ve müdahale edilmesi gerekir. Belirli bir süre geçmeyen iltihaplarda kesinlikle muayene olmanız önerilir.

Göz Kapağı İltihabına Bitkisel Çözüm

Göz kapağı iltihaplanmasına ne iyi gelir diye soran insanlara doğal çözümler önermek ise en doğrusu olacaktır. Doğa ananın bize armağan ettiği bitkisel formüller ve ürünler sayesinde rahatlıkla tüm hastalıklara çare bulunabiliyor. Bilhassa bu tip kritik iltihabi rahatsızlıklar için doğal çözümler üretildiğine sık sık rastlıyoruz.

  • Çay

Siyah çay antioksidan özelliğiyle gözde oluşan birçok deformasyonda tercih edilir. Şişmiş gözler, çapaklanmalar, kızarıklıklar ve göz altı torbaları için uygulanmaktadır. Demlediğiniz çayı pamuk yardımıyla soğuduktan sonra alarak gözünüzün kapak kısmına koyun. Baskı uygulamadan yaklaşık 10 dakika bekleyin. Sonrasında işlemi tekrarlayabilirsiniz.

  • Yasemin Çiçeği

Yasemin çiçeğini arıtılmış suyun içerisine atarak minimum bir gece dinlendirmeniz gerekir. Bileşenlerin suyla karıştıktan sonra hijyenik yönü ortaya çıkacaktır. Beklediği gecenin sabahında ise bilhassa göz kapaklarınızı bu suyla yıkamanız tavsiye edilir.

  • Patates

Patatesin iyileştirici özelliğini göz için kullanmak mümkündür. Yuvarlak bir dilip patatesi göz kapağında iltihap olan gözünüzün üzerine yerleştirin ve bekleyin. Her gün 15 dakikalık periyotlarla uygulayın.

  • Aloevera

Temin edeceğiniz aloevera jelini bir pamuğa sıkarak göz kapağınızı silebilirsiniz. Hem yenileyici özelliği hem de mikroplardan arınmasını sağlamak için son derece etkilidir.

  • Hindistan Cevizi Yağı

Başta kızarıklık olmak üzere kaşıntı hissiyatını ortadan kaldırmak için kullanılır. İltihabın daha fazla yayılmasını önlemek için son derece etkilidir.

  • Bal

Bal doğrudan bakterilere karşı kullanılan bir yiyecektir. Bu kez su ile karıştırılarak elde edilen karışımın gözlerin üzerine kaynatılarak sürülmesiyle işimize yarayacak. Ilık bir kıvama geldiğinde pamuk yardımıyla göz kapaklarınızı silebilirsiniz.

Aynı zamanda göz kapağı iltihabına iyi gelen bitkisel çözümler arasında keten tohumu, papatya çayı, borik asit, gül suyu, kişniş, rezene tohumu, karbonat gibi alternatifler kullanılabilir.

Tüm bunların dışında Göz kapağı iltihabına bitkisel kür önerisi olarak İbrahim Saraçoğlu karışımını önerebiliriz.

Malzemeler Miktar
Sıcak su 1 su bardağı
Ebegümeci 2 tatlı kaşığı
Buğday yağı Bir miktar

Malzemelerin karışımını ortalama 5 dakika boyunca kaynattıktan sonra dinlendirmek gerekiyor. Ilınmasıyla beraber pamuk yordamıyla göz kapaklarınıza sürerek kullanabilirsiniz. Göz kapağı iltihabına iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü sayesinde günde 7-8 seanstan bir hafta içerisinde iltihabın kuruduğunu göreceksiniz.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle