Göz Kayması Tedavisi Nasıl Yapılır, Yöntemleri, Aşamaları Nelerdir?

Göz kaymasının görülmesi yaş aralıklarına göre farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar değişik tedavi yöntemlerini ve aşamalarını da beraberinde getirmektedir.

Göz kayması tedavisi yöntem bazında farklı tekniklerle uygulanabilir. Çoğu kişi için cerrahi müdahale mümkündür. Ancak bunun haricinde de egzersiz veya farklı tedavi metotları kullanılabilir.

Göz Kayması Tedavi Yöntemleri

Göz kayması nasıl tedavi edilir diye araştırdığınızda karşınıza çıkan dört ana metot olacak. Fakat hangi metodun uygulanacağı teorik anlamda doktorunuz tarafından belirlenecektir. Size yapılan göz muayenesi ve genel tetkikler sonucunda gözünüzün tedaviye uyumluluğu ve daha yüksek başarı oranı seçimde etkili olacaktır. Fakat göz kaymasına çözüm var mı sorusunu kesinlikle olumlu cevaplandırmak mümkündür.

Çoğu zaman bebeklik ve çocukluk döneminden kalan göz kayması erişkinliğe kadar kendisini geliştirerek varlığını devam ettirir. Ancak müdahale edilmediği sürece geçmesi imkânsız bir göz rahatsızlığıdır. Bazen ise gizli göz kayması olarak sinsi bir şekilde belirti göstermeksizin gelişen rahatsızlıklarla karşılaşılabilir.

Göz kayması Görülme Oranı Tedavi Başarı Oranı
1-4 Yaş Arası %4 /  %80-90
5-12 Yaş Arası %2 / %50-70
Erişkinlerde %1 / %30-70
  • Göz Egzersizi

Çoğunlukla okuma, odaklanma, görme, algılama gibi göz koordinasyonu gerektiren durumlarda sorun yaşayan Konverjans yetmezliği teşhisi ile başvurulan tedavidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde olumlu sonuçlar son derece yüksektir. Yaşam esnasında rahat uygulanabilir bir yöntem olması avantajdır.

  • Prizmalı Gözlük Camları

Prizmalı gözlük camları çift görme, görüş netliğini yitirme, odaklanma problemlerini ortadan kaldırabilecek özel camlardır. Görme kusurunu gözlük ile düzeltme gibi düşünülebilir.

  • Botulinum Toksin Enjeksiyonu

Kısa süreli felç etkisiyle enjekte edildiği bölgeyi tedavi etmek amacıyla kullanılan bir tekniktir. Göz kayması tedavisinde çözüm olarak kullanılan metotlar arasındadır.

  • Cerrahi Müdahale

Lazerle göz operasyonları çok sık yapıldığı gibi göz kaymasının lazerle tedavisi var mı sorusu gündeme sıkça gelmektedir. Yapılan cerrahi müdahaleler lazerle uygulanmamaktadır. Fakat ameliyat yüksek başarı oranıyla göz kaymasına kesin çözüm üreterek sorunu ortadan kaldırabilecek kriterlere sahiptir.

Göz Kayması Tedavisinde Aşamalar

Göz kayması tedavisi var mı diye merak ediyorsanız endişelenmenize gerek yok. Bazen tek gözde bazen ise iki gözde görülen kaymalar günümüz teknolojisiyle rahatlıkla tedavi edilebiliyor. Bazı tedavi seçenekleri uzun zaman sürer iken bazılarında yarım saatlik bir operasyon sonucu net görüş sağlanabiliyor.

Çocuklarda tedavi yöntemleri var mı konusu uzun süredir gündemde. Şu sıralar ise tüm tedavi metotları ile kayma tedavisi çocukluğa kadar indirgenmiş durumda. Doğal olarak erken teşhis ile ilerleme kat edilmeden tedavi sonuçlandırılabiliyor.

Doktorunuz kesin çözüm var mı sorusuna cerrahi müdahale ile yanıt verebilir. Bilhassa egzersizlerin düşük başarı oranıyla sonuçlandığı göz tiplerinde ameliyat en önemli alternatif olur.

Öncelikli olarak göz operasyonları için izlediğiniz ameliyat videoları sizi korkutabilir. Fakat ameliyat izlemek olmak kadar ürkütücü değildir. Sonuç itibariyle genel anestezi ile uygulanan tüm müdahalelerde hiçbir acı hissedilmez. O an uykuda olacağınız için tepki vermeniz ya da bir sızı duymanız mümkün olmayacaktır.

Lazerle göz kayması operasyonu var mı sorusuna hayır cevabını verdikten sonra klasik bir cerrahi müdahalenin nasıl yapılacağına geçebiliriz. İlk olarak gözde kayma sebepleri araştırılır ve genetik sonuçlar ortaya konur. Müdahale edilecek yerler bilgisayarlı ölçüm yardımı ile belirlenir.

Göz küresi sabit kalır ve küre etrafında yer alan tüm dokularda modifikasyonlar yapılır. Hafif göz kayması ile gizli göz kayması gibi durumlarda operasyon 30 dakikadan kısa sürebilir. Sürekli kayan veya sabit olarak kaymış gözlerde operasyon süreci yaşanacak komplikasyonlara da bağlı olarak uzayabilir.

Teorik olarak ameliyat kısa sürse de iyileşme süresi uzun sürer. Operasyon bitiminde göze bandaj takılır ve su, darbe ve toz gibi etkenlerden korunması sağlanır. Aynı zamanda göz kanlanmış ve göz etrafındaki kaslar şişmiş bir görüntü sunar. Estetik bir görüntü olmamasına karşın yaklaşık 30 ile 45 gün aralığında göz bu şekilde kalabilir. Göz kayması ameliyat fiyatı hastaneye ve doktorunuza göre değişkenlik gösterebilir.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle