Göz Bebeği Kaymasının Tedavisi ve İyileşme Süreci Nasıldır?

Göz bebeği kayması tedavisi için ameliyat ve egzersiz uygulanmaktadır. Operasyon yaklaşık 10 dakika sürer ve sonrasında 1-2 haftalık ilaç kullanımı ile iyileşme süreci tamamlanmaktadır.

Göz bebeği kayması tedavisi halk arasında genellikle şaşılık tedavisi olarak anılır. Göz bebeğinin belirgin biçimde doğrusundan sapması ve sola, sağa, yukarı veya aşağı doğru hareket etmesi olarak tanımlanır.

Göz Bebeği Kaymasının Tedavisi Var Mı?

Göz bebeği kayması çocuklarda ve bebeklerde rahatlıkla teşhis edilerek tedavisine başlanan bir durumdur. Bu süreç bebeğin 6 aylık olduğunda yapılan rutin göz kontrollerinde başlayabilir. Tabi ki bazı hususlar bu teşhisi ya da tanıyı önlediğinden ebeveynlerin dikkatli olması gerekir. Keza gizli göz kayması ya da çok nadir görülen bir kayma eylemi gözlemlenebilir. Her halükarda görüldüğü anda doktora gidilmesinde fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Göz bebeğinin yukarı kayması sık görülen bir anomali olarak yetişkinlerde de gözlemlenmektedir. Eğer erken teşhis olursa neden olduğuna dair araştırmalar daha verimli sonuçlar ortaya koyar.

  • Egzersiz

Göz bebeğinin kaymasını önlemek amacıyla egzersiz tedavisi önerilmektedir. Bu en doğal ve en etkili yöntem olarak yapılan testler sonucunda herkese tavsiye edilir. 1-4 yaş arası oluşan erken teşhis durumlarında ve yetişkinlerde teşhis edilen kaymalarda da ilk tedavi modülüdür.

  • Ameliyat

Ameliyat ilk etapta seçenek olarak düşünülmez. Fakat bazı kişilerin gözün yukarı kayma sıklığı çok fazla olduğundan müdahale cerrahi operasyon olarak belirlenir. Bazen ise egzersiz sonuçları yetersiz görüldüğünde ameliyat önerilir.

Tabi ki göz bebeği kayması tedavisi için doğru kararı muayene sonrasında doktorunuz verecektir. İlk öncelik neden olduğunun araştırılmasına verilir. Yaşanan gelişmeler neticesinde ise ortalama 10 dakikalık bir operasyon sonucunda göz kayması tedavi edilebilir.

Göz Bebeği Kaymasında Tedavi Süreci

Göz kayması nasıl olur?

Aslında temel anlamda egzersiz ve ameliyat ilk akla gelen seçenekler olarak bilinir. Fakat göz bebeğinin yukarı kayması durumunda farklı tedavi metotları belirlenebilir. Bunlar arasında Botoks ve görsel terapi gibi verimli yöntemlere rastlamak mümkündür. Enjeksiyon tedavisi için öncelikli olarak göz içi kas dokularının uyumlu olması şartı aranır.

Görsel terapi ise egzersizlerle beraber başarı elde edilen hastalarda olumlu sonuçlar gösterir. Burada genetik formlar, sonradan oluşmuş görme kusurları ve benzeri sağlık koşullarının öneminden söz etmek gerekiyor. Çok sık görülmese de toplumun belirli bir zümresini ilgilendiren gözde kayma problemi bilhassa çocuklarda daha fazla rastlanan bir rahatsızlıktır.

   
1-4 Yaş Arası Çocuklarda %4
6 Yaş Üstü Çocuklarda %2
Yetişkinlerde %1

Eğer ailenizde genetik göz kayması varsa tedavi standartlarını doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Bazı durumlarda kalıtsal olarak ortaya çıkan göz problemleri kesinlikle cerrahi müdahaleyle çözümleniyor. Tıbbi gelişmeler neticesinde de ortalama 10 günlük bir süreçte sorununuz tamamıyla ortadan kalkmış oluyor.

Göz Bebeği Kayması Ne Zaman İyileşir?

Göz bebeği kayması tedavi edilebilir bir rahatsızlık olup uzun bir süre egzersiz programı uygulamanız gerekebilir. Bu tedavi seçeneğinde süreç sandığınızdan daha da uzun olabiliyor.

  • Egzersiz Tedavisi Ne Kadar Sürede İşe Yarar?

Bazı hastalarda birkaç ay içerisinde gözle görülür bir iyileşme evresine giriliyor. Daha az hareket eden göz bebeğinin kayma ekseni daralıyor. Ancak erken teşhisin öneminden daha evvel bahsetmiştik. Burada da yaş ile alakalı olarak egzersizlerin uzun bir süre devam edebilmesi mümkün olabiliyor.

  • Ameliyat Tedavisi Ne Kadar Sürede İşe Yarar?

Göz kayması ameliyatı yapıldığında etkilerini gözlemlemek için en az 1 hafta zaman gerekiyor. Operasyon 10 dakika sürerken bandaj takılan bir günlük sürecin ardından ilk kontroller yapılıyor. 7-10 gün aralığında medikal ilaç kullanımları sürüyor. Ortalama 30 gün boyunca gözde kanlanma veya bulanıklık oluşması ise normal karşılanıyor.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle