Göz Nezlesi Sorunları İçin Bebeklerde Evde Tedavi Yapılır mı?

Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelen göz nezlesi sorunlarının önüne geçek için evde yapılacak olan işlemlerin mutlaka aksatılmadan ve düzenli şekilde yapılması gerekir. Düzelme meydana gelmezse kesinlikle uzman hekime başvurmak gerekir.

Bebeklerde Göz Nezlesi Tedavisi Konusunda Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelen göz nezlesi sorunu belli başlı faktörlerden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Özellikle bitkisel ve doğal yollar ile yapılacak olan uygulamalar bu sorunun ortadan kalkmasına iyi gelir. Bu süreçte kullanılabilecek olan bitkisel ve doğal yollar arasında;

Sıcak su ile ıslatılan bez kullanımı

Bebeklerde ve çocuklarda meydana gelen göz nezlesi sorunları kapsamında yapılacak olan tedaviler arasında bulunur. Bu sorunlara iyi gelir ve kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sıcak suyun içine batırılacak olan temiz bir havlu iyice sıkılmalıdır. Bu sayede havlunun üzerinde bulunan fazla su tamamen sıkılır. Göz nezlesi olan gözün üzerine bu bez konulur ve 5 ila 10 dakika boyunca bekletilir. Göz nezlesinden kaynaklı olarak ortaya çıkacak olan ağrı sorunlarının tamamen yok olmasına iyi gelir.  Çocuklarda ve bebeklerde bu uygulamanın gün içinde 4 kez tekrarlanması gerekir. Göz nezlesi tedavisi kapsamında yapılacak olan uygulama için ellerin temiz olması çok önemlidir. Havluya dokunmadan önce mutlaka eller sıvı el sabunu ile dezenfekte edilmesi gerekir. Sıvı el sabununun anti bakteriyel olması çok önemli olan bir detaydır.

Uzman desteği

Göz nezlesi sorunu konusunda yapılacak olan tedavi kapsamında uzman hekimlerden yardı alabilirsiniz. Bebeklerde ve çocuklarda olan bu sorunu ortadan kaldırmak için doktor tarafından reçete edilen herhangi bir antibiyotik damlası veya merhem kullanımı yapılmalıdır. Bu ilaçların düzenli ve aksatılmadan kullanılması fayda sağlayacaktır. Aksi takdirde gözde olan sorunlar kesinlikle ortadan kalkmayacaktır.

Diğer Tedavi Uygulamaları

Bebek şampuanı kullanımı

Bebek şampuanları içeriklerinden kaynaklı olarak gözlerde bulunan sorunların ortadan kalkması için bebeklerde, yetişkinlerde ve çocuklarda fayda sağlar. Şampuan ile gözün üzeri yıkanmalıdır. Yıkama esnasında göz bölgesi hafif şekilde ovulmalı, bastırılmamalı ve gözün içine kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Tuzlu Solüsyonlar

Bir su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı tuz atılır. Tuzun çözülmesi için iyice karıştırılır ve su soğuması için kenarda bekletilir. Özellikle bir virüsün neden olduğu sorunların ortadan kalkmasına iyi gelir. Gün içinde bu uygulamanın 2 kez yapılması gerekir. Yani göz bölgesi bu su ile günde 2 kez yıkanmalıdır.

Bu uygulamalar ile bebeklerde ve çocuklarda göz nezlesi geçmezse uzman hekime başvurmak gerekir. Uzman genelde bebeklerde olan sorunun ortadan kalkması adına göz damlası verir. Damla göz içine düzenli şekilde dökülmelidir. Damla ile göz nezlesi sorunları ortadan kalkmazsa uzmana tekrar başvurulur ve anti bakteriyel merhem kullanımına geçilir. Bu merhem, göz kapaklarının birleştiği ince bir tabakaya konabilir ve eriyip göze girer.

Çocuğunuz alerjik konjonktiva ise, doktorunuz haplar, sıvı veya göz damlaları şeklinde anti-alerji tıbbı reçete edebilir.

Uzman Ne Zaman Başvurulur?

Bebeklerde ve çocuklarda ortaya çıkan göz nezlesi sorunu evde yapılan bitkisel tedavi uygulamaları ile ortadan kalkmazsa uzmana başvurulur. Bunun için 3 gün geçmesini beklemek en doğru adım olacaktır. Bebeklerde ve çocuklarda bu sıkıntı gözlerin çevre kısmında kızarıklık, şişlik ve hassaslık yarattırsa hemen doktora gitmek ya da aramak gerekir. Bu tarz semptomlar enfeksiyonun konjonktivanın ötesine geçmeye başladığını ve daha ileri tedaviye ihtiyacı olacağı anlamına gelebilir. Bu süreçten sonra mutlaka hastalar, anne ve babalar uzman doktorların söyledikleri dâhilinde hareket etmesi gerekir. Aksi takdirde enfeksiyon oluşumu giderek çoğalır ve sağlık açısından oldukça zorlu durumlara yol açabilir.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle