Göz Nezlesi Sorunu Tedavisi İlaç İle Evde Nasıl Uygulanmalıdır?

Göz nezlesi sorunlarının semptomlarının ortadan kaldırılması için evde kişilerin düzenli ve aksatmadan doğal uygulamalar yapması gerekir. Bu sorun bazı ilaçların kullanımından sonra da kontrol altına alınabilir.

Göz Nezlesi Tedavisi Konusun İlaçlı Çözümler

Göz nezlesi tedavisi nasıl yapılır kapsamında kişideki semptomları hafifletmek adına uygulama yapılır. Uzman doktorlar göz nezlesi nasıl tedavi edilir kapsamında yapay gözyaşı, göz kapaklarını nemli bez ile temizleme, sıcak ve soğuk kompres uygulaması ile ilaç tedavisi önerebilir.  Sorunu yaşayan kişiler kontak lens kullanımı yapıyorsa uzman bu süreç içinde kullanılmamasını isteyebilir. Kontak lenslerin tekrar kullanmadan önce bir gece boyunca sert camlarını dezenfekte etmek gerekir. Hastalıktan önce ya da hastalık esnasında lens kılıfı gibi kontak lens aksesuarlarının atılıp atılmaması konusunda uzman doktor ile detaylı şekilde konuşmak gerekir.  Ayriyeten hastalıktan önce kullanılmış olan göz makyajı ürünlerinin tamamını değiştirmek gerekir. Göz nezlesi meydana gelen kişilerin çoğunluğunda antibiyotik göz damlalarına ihtiyacınız olmaz. Konjonktivit genelde viral sorunlardan kaynaklandığı için, antibiyotikler yardımcı olmaz. Hatta ilerleyen zamanlarda ilaç reaksiyonlarına sebep olarak zarar verebilir. Viral göz nezlesi sıklıkla bir gözde başlamaktadır. Ardından birkaç gün içinde diğer gözü enfekte eder. Belirtileri ve semptomlar kişinin kendi tarafından temizlenmelidir. Doktor viral konjonktivit sorununun herpes simplex virüsünden kaynaklı olarak ortaya çıktığını tespit ederse antiviral ilaçların kullanımını tedavi de bir seçenek olarak kullanabilir.

Alerjilerden kaynaklı tedavi

Göz nezlesi alerjik sorunlardan kaynaklı olarak ortaya çıkıyorsa uzman hekimler bunu dikkate alarak belli başlı göz damlalarını reçete eder. Bu ilaçların içine antihistaminikler, stabilizatörleri gibi alerjik reaksiyonları kontrol etmeye yardımcı olan ilaçlar, steroidler, dekonjestanlar ve anti-inflamatuar damlalar gibi iltihaplanmayı kontrol eden ilaçlar dahil edilebilir. Mümkün olabildiğince alerjiyi ortaya çıkartacak şeylerden kaçınmak göz nezlesi sorununda önüne geçer.

Evde Tedavi Uygulaması

Göz nezlesi evde nasıl tedavi edilir, kapsamında doğal uygulamalar semptomların yavaşlamasına olanak sağlar. İlaç kullanımı yanında evde uygulanacak olan diğer tedavi çeşitleri sorunun ortadan kolay şekilde kalkmasına olanak sağlar. Bu tarz evde tedavi uygulamaların düzenli, aksatılmadan ve zamanında yapılması fayda sağlayacaktır.

Gözlere kompres uygulaması; gözlere kompres uygulaması yapılmadan önce mutlaka ellerin anti bakteriyel sabunlar ile yıkanması gerekir. Eller dezenfekte edilmezse gözlerin mikrop kapmasının önüne geçmekte oldukça zor olacaktır. Göz kapaklarına dokunmadan önce mutlaka temiz bir havlu kullanımı yapılması gerektiğini unutmamak gerekir. Sıcak suyun içinde temiz havluyu batırın ve suyunu iyice sıkın. Ilık su gözlerin rahatlaması konusunda en etkili doğal çözümler içinde yer alır. Gözlerin üzerine koyulacak nemli havlu 10 ila 15 dakika boyunca tutulmalıdır. Diğer gözde de aynı sorun mevcutsa aynı havlu kullanılmamalıdır. Her göze temiz ve ayrı havlu kullanımı yapılması gerekir.

Bebek şampuanı uygulaması; bebek şampuanlarının içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde göze zarar vermediği ortaya çıkıştır. Şampuan ile gözler bastırılmadan, hafif bir şekilde yıkanır. Bu sayede şampuanın fayda sağlar ve göze kesinlikle zarar vermez. Ayrıca el ile çok bastırmak deri üzerinde tahrişe neden olabilir. Bundan dolayı nazik ve hafif hareketler ile uygulamalar yapılmalıdır.

Tuzlu Solüsyon karışımı; bir su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı tuz dökülür. Tuzun suyun içinde çözülmesi adına iyice karıştırılması gerekmektedir. Bu karışım soğuması adına bir kenarda bekletilir. Özellikle bir bakterinin meydana getirdiği sorunların tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur. Gün içerisinde tuzlu solüsyon karışımın 2 ya da 3 kez uygulanması gerekir.  Düzenli şekilde kullanıldığı sürece gözde meydana gelen nezle konusunda fayda sağlar.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle