Göz Kapağı Düşmesine İyi Gelen Egzersizleri Nelerdir?

Göz kapağı düşmesine iyi gelen egzersizler herkes için ortaktır. Fakat genetik, yaşlanma veya sistemik hastalık gibi sebeplerden ötürü etkileri aynı şekilde görülemeyebilir.

Göz kapağı düşmesi birçok kişinin estetik açıdan hoşnut olmadığı bir durumdur. Bunun yanı sıra sağlık açısından ve görme vizyonunu kısıtladığından ötürü müdahale edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Göz Kapağı Düşmesine İyi Gelen Egzersizler

Göz kapağı düşüklüğü egzersizleri uygulandığı zaman etki gösterebilecek bir tedaviyi mümkün kılabilir. Burada önemli olan nokta göz kapağının düşmesine sebep olan faktördür. Yaşlanma belirtisi olarak son derece ciddi bir oranla görülmektedir. Aynı zamanda insanların kas zayıflıkları ve kas hastalıkları ile örtüşebildiğini söylemek mümkün. Genellikle kas zayıflamalarından kaynaklanan göz kapağı düşüklüğü egzersiz yaparak giderilebilir.

Çünkü teorik olarak kasın zayıflaması ve göz kapağını kaldıramamasından ötürü böyle bir sarkma meydana gelir. Dolayısıyla yapacağınız egzersiz programı ile bunun üstesinden gelebilmeniz mümkün. Kasların düzenli olarak çalışarak geliştirilmesi sonucunda sonuçları olumlu olarak görebilirsiniz.

  • Vizyon Egzersizi

Gözünüzü toplamda 8 farklı yöne doğru bakarak hareket ettirin. Sağa, sola, yukarı ve aşağı olmak üzere çapraz pozisyonda beş dakika boyunca devam ediniz.

  • İşaret Parmağı Egzersizi

Bu aşamada iki farklı egzersiz uygulanabilir. İlk olarak gözünüz kapalı şekilde işaret parmağınızı kaşınıza yerleştirin. Orta parmağınızı ise göz kapağı altına konumlandırarak gerdirme hareketleri yapın. Aynı yöntemi gözleriniz açıkken 10 saniyelik periyotlarla gerdirerek tekrarlayabilirsiniz.

  • Göz Kapağını Kaldırma Egzersizi

Gözün kapağını yukarıya doğru iki parmakla ittirmek suretiyle uyguladığınız egzersizdir.

  • Göz İçi Egzersizi

Gözlerin burun kısmında kalan iç yuvarlarına işaret parmağınızı yerleştirdikten sonra yukarıya doğru çekiniz. Göz kapağınızın üst kısma doğru çekilmesi sonucunda 10 set uygulayarak etkili sonuçlar görebilirsiniz.

  • Yön Egzersizleri

Gözlerinizi en az 3-4 dakika kapalı tutarak hem kasların hem de gözlerin dinlendiğine emin olunuz. Sonra açarak yukarı, sağa, sola ve aşağı olmak kaydıyla 10 set halinde tekrarlayın.

Vizyon Egzersizi 5 dakika – Günde 4 kez
İşaret Parmağı 10 saniyelik 5 dakika – Günde 4 kez
Göz Kapağı Kaldırma Egzersizi 10 dakika – Günde 2 kez
Göz İçi Egzersizi Günde 4 kez
Yön Egzersizi 10 kez – Dilediğiniz Kadar

Göz Kapağı Düşmesi Egzersizle Geçer Mi?

Göz kapağı düşük olan insanlar egzersizleri yaparak nasıl bir sonuç alacaklarını merak ediyorlar. Aslında bu aşamada ciddi bir gelişme kaydedilebilir. Fakat genetik unsurların baskın olduğu bazı faktörler ortaya çıkabiliyor. Genellikle bu tip durumlar yaşandığında göz kapağı düşüklüğü için doktora başvurmak önemlidir. Çünkü yapılacak muayene sonucunda buna sebep olan anomalinin ne olduğu belirlenebilir.

Haliyle bunun vitamin eksikliği, sistemik hastalık, kas zayıflığı ya da buna benzer sorunlardan ortaya çıkıp çıkmadığını bilmek önemlidir. Genel hatlarıyla doktorunuzun tavsiye edeceği bazı kremler ve medikal tedaviler kullanılabilir.

Ancak doğal olduğundan ötürü egzersizler herkes için daha fazla tercih edilmektedir. Günümüzde egzersizle göz kapağı düşüklüğü tedavisi başarılı bir biçimde yapılmaktadır. Burada en etkin kural ise devamlılık olarak bilinir. Eğer birkaç gün egzersizleri düzenli şekilde yaptıktan sonra bırakırsanız kalıcı sonuçlar almanız mümkün değildir.

Göz kapağını kaldırma egzersizi denildiğinde vücut geliştirme için yapılan kas çalışmalarını örnek alabilirsiniz. Bunlar düzenli yapıldığı sürece kalıcı ve oldukça sağlıklı sonuçlar verir. Ancak kısa süreli çalışmalarda çok önemli bir sonuç alınamayabilir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle