İntralase Lasik Göz Ameliyatı Komplikasyonları ve Yan Etkileri Nelerdir?

İntralase Lasik cerrahi işlemlerinden sonra meydana gelen komplikasyonlar oldukça nadir şekilde meydana gelebilir. Bu komplikasyonlara acil şekilde müdahale edilmesi gerekir. Müdahalenin uzman hekim tarafından yapılması gerekir.

Intralase LASIK Ameliyatı Komplikasyonları

LASIK cerrahi sonrasında komplikasyonlar genelde sık şekilde ortaya çıkmaz. Intralase LASIK ameliyatı sonrasında oluşabilecek olan komplikasyonlar arasında;

Geçici rahatsızlık ve görme bozuklukları; hafif tahriş ve ışık hassasiyet gibi LASIK cerrahisini takip eden ilk birkaç gün boyunca rahatsızlık meydana gelmesi normaldir ve beklenen bir durumdur. İlk birkaç hafta ve birkaç ay boyunca da yaşanabilir. Halolar, özellikle geceleri düşük ışık koşullarında parlama ve yıldırım patlaması, kuru göz semptomları, puslu görüş ve görüş netliğinde azalmalar olabilir. Vakaların büyük çoğunluğunda bu sorunlar geçici ve üç altı ay içinde tamamen kaybolur.

Flep komplikasyonları; LASIK sonrasında korneanın ön yüzeyinde ince menteşeli kapak oluşturulmasını içermektedir. Gözün lazer ile yeniden şekillendirilmesi adına ameliyat esnasında bu kaldırılmıştır. Daha sonradan doğal bir bandaj oluşturmak için flep değiştirilir. LASIK ile kapak düzgün şekilde yapılmazsa, göz yüzeyine düzgün şekilde yapışamayabilir veya kapakta stri isimli mikroskobik kırışıklıklar gelişebilir. Flep komplikasyonları optik sapmalara ve görüş bozulmasına sebep olabilir.

Düzensiz astigmatizm; eşit olmayan bir biçimde eğri kornea yüzeyine sebep olur. Düzensiz astigmatizma, göz üstünde düzgün şekilde ortalanmamış lazer düzeltmesinden veya düzensiz iyileşmeden kaynaklanır. Ortaya çıkan belirtilerin arasında çift ​​görme(diplopi) veya hayalet görüntüler ortaya çıkabilir. Bu tarz durumlarda gözün yeniden tedavisi veya iyileştirme ameliyatına ihtiyacı olabilmektedir.

Epitel içi büyüme; LASIK ameliyatı uygulamasından sonra korneanın dış tabakasında bulunan hücreler flep altında büyür. Çoğu kişide epitelin içe çekilmesi kendiliğinden sınırlanır ve hiçbir soruna neden olmayabilir.  Bazı durumlarda rahatsızlık ve / veya görme bulanıklığı semptomları meydana gelebilir. flebi kaldırmak ve epitel hücreleri çıkarmak adına ek ameliyat gereklidir.

Yaygın tabakalı keratit; LASIK flebi altında birçok sebebe sahip olabilen bir inflamasyondur. LASIK ameliyatı uygulamasından sonra korneada meydana gelen iltihap normaldir. Kontrol altına alınmazsa edilmezse iyileşme konusunda sorun çıkartabilir ve görüş kaybına neden olabilir. İltihaplı hücrelerin çıkarılması ve doku hasarının önlenmesi için kapağın kaldırılması ve temizlenmesi gerekebilir.

Diğer Yan Etkileri ve Komplikasyonları

Keratektazi veya keratokonus; LASIK esnasında çok fazla doku korneadan çıkarıldığı zaman veya korneal topografya haritalaması öncesi kornea zayıfsa göz yüzeyinin çok nadir görülen bir çıkıntı meydana gelir. Ameliyat uygulamasından sonra keratokonus gelişimi nadir şekilde bilinir ve risk faktörleri bilinmemektedir.  Genelde arttırıcı lazer uygulaması uygun değildir. Korneayı yerinde tutmak için gaz geçirgen kontakt lensler ya da kornea implantları uzman tarafından reçete edilebilir. Yahut korneayı güçlendirmek adına korneal kollajen çapraz bağlanma işlemi uygulaması yapılabilir.

Kuru gözler; Cerrahi işlem sonrasında bazı insanlar göz rahatsızlıklarına ve bulanık görülebilecek gözyaşı üretiminde azalma yaşarlar. Bu uygulama sonrasında insanlar tarafından yaşanan en önemli komplikasyon göz kuruluğudur. Uygulamadan sonraki süreçte yaşanan bu sorun genelde geçicidir.

Yetersiz düzeltme, aşırı düzeltme veya gerileme; uygulama sonrasında herkesin 20/20 görüş elde etmesi mümkün değildir. Lensler veya gözlükler halen gerekli olabilir. Lazer çok fazla kornea dokusu veya çok az kornea dokusu kaldırırsa gözlerinizin iyileştirici tepkisi tipik değilse, görsel sonuç optimal şekilde olmayacaktır. Mükemmel sonuçlardan birinin olası nedeni, gözlerin lazer göz cerrahisine tahmin edilebilir bir şekilde tepki vermemesidir. Bir diğer neden gözlerinizin LASIK’den kısa bir süre sonra en iyi hale gelmiş olabileceği ama aşırı iyileşme sebebiyle zamanla gerilemesidir. Çoğu zaman uzman cerrah rezidüel refraktif hatanın stabil olduğunu onayladıktan sonra önemli bir düşük düzeltme veya gerileme ek lazer görüş düzeltmesi ile başarıyla tedavi edilebilir.

Göz enfeksiyonu; uygulamanın bitmesinden sonra enfeksiyonlar nadir şekilde görülür. Kornea flebi doğal bandaj gibi işlem yapar. Göz enfeksiyonları LASIK sonrası PRK gibi flepsiz korneal refraktif prosedürlerden sonra gözlemlenir. Enfeksiyondan kaçınmak ve gözlerin iyileşmesi gibi iltihaplanmayı kontrol etmek adına prosedüründen sonra yönlendirilen ilaçlı göz damlalarını kullanmak oldukça önemlidir.

intralase lasik fiyatları kişide bulunan sağlık sorununa, uzman doktorun tecrübesine ve yapılacak olan hastaneye göre değişkenlik gösterir.

 

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle