Tavukkarası Tedavileri Kapsamında Hangi Bitkisel Destekler Uygulanması Gerekir?

Tavuk karası sorunu olan kişiler sorunu ortadan kaldırmak adına bitkisel bazı karışımlar uygulayabilir. Bu karışımlar gözlere uygulandığı zaman söylenenin dışına çıkılmamalıdır. Aksi takdirde fayda bulmak imkansız hale gelir.

Tavuk Karası Doğal Tedavi

Gece körlüğü (nyctalopia) halkalar arasında tavukkarası olarak bilinen hastalıktır. Işıklar loş olduğunda ya da karanlıkken görme bozukluğu anlamına gelir. Sorun genelde belli başlı görme hücrelerinin yetersiz şekilde çalışmasından kaynaklanır. Normalde, gözler aydınlatma değişikliklerine hızla uyum sağlayarak hala görmeye izin verir. Bu ayar yetenek bozulduğunda, gece körlüğü olarak adlandırılır. Gece körlüğü, retinada bulunan çubukların bozulması, A vitamini eksikliği ya da görsel morun kalıtsal yetersizliği tarzında çeşitli temel koşulların sonucu olabilir.

Gece körlüğü sorunu korkutucu olabilir. Hatta gece sürüş yeteneklerini sınırlar. Bundan dolayı bitkisel ve tıbbi anlamda kısa süre içinde tedavi edilmesi gerekir.

Gözlük takın

Düşük ışıklara çıkmadan önce kırmızı ile renklendirilmiş gözlük kullanmak gözün daha iyi odaklanmasına yardımcı olur. Bir el feneri yardımı haritaya bakıyorsanız, el fenerini kırmızı bir kâğıtla örtün. Kırmızı ışık, haritanın daha keskin ve net görünmesini sağlar. 

Doğrudan ışık kaynağına bakmaktan kaçının

Işık kaynağına direkt  bakıldığında tavukkarası olan kişiler sorun yaşarlar. Görüşünde düşük ışığa alışması için gerekli olan süreyi arttırmak gerekir. Işık kaynağına bakmaktan kaçınmak konusunda sorun yaşayan kişiler bir gözü kapatarak bakmalıdır. Direkt olarak şık kaynaklarına bakmak geceleri araç kullanırken sorun yaratır. Geceleri sürüş esnasında gözleri yaklaşılan yüksek kirişlerden uzak tutmak ve güvenli rotayı sürdürmek adına yol kenarındaki beyaz çizgiye bakmak gerekir

Gözler karanlıkla doğal olarak uyum sağlanmalıdır.

Karanlık içinde  görmek adına kullanılacak en iyi yol gözlerin yavaş bir şekilde düşük ışık koşullarına alışmasını sağlamaktır. Gece dışarıya çıkmadan önce 20 ila 30 dakika boyunca bir karanlık odada oturmak gerekir. Ayrıca uyku maskesi takılarak da karanlıkta kalınabilir. Bu sayede gözler karanlığa kolayca şekilde uyum sağlanmaya yardımcı olur.

Gözleri hareket ettirmeye devam edin

Bir nesneye direkt olarak bakmamaya çalışılması gerekir. Çünkü gözlerin odağının bulunduğu noktada yer alan ışık kaynağına uyum sağlamasına sebep olur. Gözleri hareket ettirilmesi gerekir. Bu sayede sağlıklı bir görüş elde etmek mümkün hale gelir. 

Nazik bir göz masajı yapın

Gözleri sıkı şekilde kapatın ve avuç içleri ile iki göze hafifçe baskı uygulayın. Yaklaşık olarak 5 veya 10 saniye sonra siyah görmek adına görüş ani bir şekilde beyaza döner. Beyaz sönüp siyah geri geldiğinden gözler açılır ve kişilerin karanlıkta görüşleri daha iyi olur.

Yukarıda bulunan püf nokta gece görüşünü iyileştirme konusunda yardımcı olur. Bu uygulama ile beraber beslenmede görüşü artıracak besin maddeleri ile desteklenirse daha çok fayda sağlar.

Taze sebze yemek

Bu kapsamda yapılması gereken beslenmenin bol düzeyde organik ürün ile yapılmalıdır. Renkli meyve ve sebzeler, gece görüşe zarar verecek olan serbest radikalleri yok eden karotenoidler içermektedir. Her gün düzenli bir şekilde yeşil yapraklı salata tüketmek gerekir. Sebze yemeyi sevmeyen kişiler sularını çıkartarak içebilir. Önemli olan taze ve doğal olmalıdır.

Göz egzersizi yapın

Mümkün olabildiğince fazla göz egzersizi yapın. Bir sol, bir sağ göz hareketi ve bunun ardından yukarı, aşağı hareket ettirmek gerekir. Düzenli ve aksatılmadan uygulanması gerekir.

Tıbbi Tedaviler

Gece körlüğe A vitamini eksikliği, yakınlık soru veya katarakttan kaynaklı olabilir. İhtiyaç duyulan tedavi şekli, gece körlüğünün sebebine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yakın görme ile alakalı olarak ortaya çıkmışsa doktor görüşü iyileştirmek adına düzeltici lensler reçete eder.

Eğer katarakttan kaynaklı olarak meydana geliyorsa bunu ortadan kaldırmak için ameliyat gerekir. Ameliyat uygulamasından sonra doktor yorucu bir faaliyetten kaçınılmasını ve bir süre araba kullanmaktan vazgeçilmesi önerilir.

Sorunlar A vitamini eksikliğiyse bu vitaminden yüksek olan gıdaların beslenmeye eklenmesi gerekir. Bunların arasında  tatlı patates, havuç, balkabağı, balkabağı, mango, ıspanak, sarı yeşil, süt ve yumurta tarzında besinler yer alır.  Bazı kişilerde gece körlüğü, genetik bir kusurun sonucu olarak ortaya çıkabilir. Çoğunlukla bu durumda olan kişiler  tedavi edilemez. Genetik kusurlar mevcutsa ameliyat ya da diğer tıbbi müdahaleler bu durumu geliştiremeyecektir.  Araç kullanmaktan veya gece farklı aktivitelerden kaçınılması tavsiye edilir. Gece körlüğünü en iyi şekilde tedavi etmek adına mevcut tedavi seçenekleri hakkında doktor ile detaylı şekilde  konuşmak gerekir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle