Baş Ağrısı Göze Vurur mu? Belirtileri Nelerdir?

Baş ağrısı ile birlikte ortaya çıkan göz ağrısı bazen tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Göz hastalıkları dışında sistematik rahatsızlıkların habercisi olabiliyor.

Baş ağrısı ile göz ağrısı bazen komplike olarak görülebilir. Bir arada görüldüklerinde ise herkesin aklına aynı soru işareti takılır. Baş ağrısı göze vurur mu diye merak ediyorsanız tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Baş Ağrısı Göz Ağrısına Sebep Olur Mu?

Baş ağrısının göze vurması günlük yaşantımızda pek çok kez denk geldiğimiz bir sorundur. Genelde kimse kabul etmese de yaşam standartlarımız buna oldukça müsaittir. Eskisi gibi kağıtlarla değil bilgisayarlarla çalışıyoruz ve boş vakitlerimizi telefon ya da TV ekranına bakarak harcıyoruz. Bu gibi detaylar önemsiz görünse de göze vuran baş ağrısı için en önemli etkenleri oluşturuyor.

Standart bir baş ağrısının yanında göz sulanması, alında terleme, göz içinde baskı gibi etkiler hissediliyorsa bazı sorunların sinyali olarak yorumlanabilir. Çoğunlukla burun tıkanıklığı ile beraber görüldüğünde sinüzit teşhisi konulabilir. Bu gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebileceği gibi çok daha ağır hastalıklar için teşhis nedeni olarak görülür.

Baş ağrısı göze vuran kişilerin belirli göz rahatsızlıkları için muayene olması zorunludur. Çünkü birçok farklı hastalık bu tip belirtilerle kendisini gösterebilir. Kulak şişmesi ve sonra fark edilen yüksek ateş gibi reaksiyonlar görüldüğünde ise anında doktora başvurmanız sağlığınız için önemli bir adım olacaktır.

Baş ve Göz Ağrısı Aynı Anda Görüldüğünde Tehlikeli Mi?

Tabi ki baş ve göz ağrısı aynı anda görüldükten sonra doktora başvurmak en doğrusudur. Çünkü migren, sinüzit, sinir hastalıkları, beyin ya da göz sorunları bu gibi durumlara sebebiyet verebiliyor. Erken teşhis edilebilmesini sağlarsanız tedavisi çok daha kolay ve net bir biçimde yapılabiliyor.

Göz ağrısına ne iyi gelir sorusunda ise genelde nasıl bir ağrı duyduğunuz üzerinde durulur. Örneğin göz içi basıncı veya gözün üst kısmında bir ağrı hissetmeniz glokom yani göz tansiyonu riskini ortaya çıkarır. Yine gözün arka kısmında bir ağrının oluşması sinirlerde bir yıpranma veya göz arkasında kanama gibi sonuçlar doğurabilir.

Yaşa Bağlı Görülme Oranı  
20-30 Yaş Aralığı %15
30-40 Yaş Aralığı %35
40 Yaş ve üstü %70

Burada baş ağrısı göze vurur ve büyük bir ağrı hissiyatıyla hayat şartlarınızı etkileyebilir diyebiliriz. Hele ki ileriki yaşlarda bu durum daha da önemli bir noktaya doğru ilerler. Bilhassa yaşlanma işin içerisine girdiğinde daha ciddi hastalıklar için belirti addetmeye başlar. 45 yaş üstü olanlarda boğaz şişliği ile beraber sinüzit gözlemlenebiliyor.

Kullandığınız ilaçlar bu bağlamda gözde bulunan kılcal damarlara baskı uyguluyor olabilir. Genel bir kan şekeri probleminiz veya hipertansiyon hastalığınız teşhis edilmemişte olabilir. Direkt olarak hipermetrop veya miyop olmanıza rağmen gözlük kullanmıyor ya da yanlış gözlük numarası kullanıyor olabilirsiniz. Tüm bu sebepleri bir araya topladığımızda baş ağrısının gözlere vurmasının etkisi normal karşılanıyor.

Göze Vuran Baş Ağrısının Belirtileri

Göze vuran baş ağrısı belirtileri açısından farklılık gösterebilir. Burada da altında yatan sebepleri araştırmak için önemli bir koz ortaya çıkar. Çünkü bunun nedenine göre farklı dozajda bir ağrı hissedilebilir. Yine alternatif olarak gözün farklı bölgelerinde aralıklı veya sürekli ağrımalar meydana gelebilir.

Göz tansiyonu ve göz rahatsızlıklarından kaynaklanan ağrılara bilgisayar, TV ve telefon gibi ekranlardan uzak durmak iyi gelir. Bu tip durumlarla karşılaştığınızda 15 dakika ile 3 saat aralığında bir ağrı krizi başlayacaktır. Hissetmenizle beraber ekrandan uzaklaşarak gözlerinizi dinlendirmeniz iyi sonuç verecektir.

Fakat enseden gelen baş ağrısı ile birleşerek göz ağrısı çektiğiniz süreç sizi farklı hastalıklara sürükleyebilir. Sinüzit ve migren dışında birçok önemli sistematik hastalık bu tip reaksiyonlar ile karşımıza çıkmaktadır.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle