Göz Bulanıklığı Nasıl Geçer? Bulanık Görmeye İyi Gelen Çözümler Nelerdir?
Göz bulanıklığına bazen doğal yöntemler ile çözüm bulunabilir. Tabi, bulanıklığın temel nedenini öğrendikten sonra bitkisel yöntemler kullanılmalıdır.
Göz bulanıklığı nedenleri açısından önemli hastalıklar veya göz bozukluklarından kaynaklanabilir. Ancak havuz, deniz gibi ortak kullanılan alanlardan oluşabilecek mikrobik enfeksiyonlarda bulanık görmenize sebep olabilir.
İçindekiler
Göz Bulanıklığı Nasıl Geçer?
Göz bulanıklığı nasıl geçer sorusunda tabi ki önemli olan unsurun nedeni olduğuna değinmek gerekiyor. Herkesin bu tip şikâyetleri olduğundan anında çözüm aradığını biliyoruz. Fakat sebebine bağlı olarak haftalarca sürebilecek konjonktivitler ve enfeksiyonlar oluşabiliyor. Buna ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi sonuç alınabileceğinden emin olabilirsiniz. Günümüzde göz bulanıklığı tedavisi için doktora gitmek pek sık yapılan bir eylem değil.
Ancak durumun ne kadar ciddiye alınması gerektiğini anladıktan sonra mutlaka doktora başvuracağınızdan eminiz. Göz bulanıklığı ne kadar sonra geçer ya da ne zaman net görürüm sorularının cevabını vermek oldukça güç. Zira buna sebep olan faktörün ne olduğunu bilemiyoruz. Diyabet, tansiyon, glokom, sinir hastalıkları gibi rahatsızlıklar aile bireylerinizde varsa bağlantılı bir risk faktörünün içerisindesiniz.
Tabi ki illa bu sebeplere bağlı olacak diye bir kaide yok. Basit bir mikrobik enfeksiyondan kaynaklanan bulanık görme ortalama olarak bir hafta kadar devam edebilir.
Tedavi Öncesi Nedenler | Görülme Sıklığı |
Hijyen | %75 |
Gözde Yabancı Cisim | %15 |
Hastalık Kaynaklı | %10 |
Eğer kalıtsal bir rahatsızlığınız yoksa hastalıklardan kaynaklanan bir göz bulanıklığı şikâyeti olabildiğince düşük ihtimaldir. Fakat hijyen ve mikrop kapma gibi durumlar neredeyse bu tip vakaların tamamını kapsamaktadır.
Göz Bulanıklığına Ne İyi Gelir?
Eğer havuzdan çıktığımda bulanık görüyorum diyorsanız bu aşamada konjonktivit riskiyle karşı karşıyasınız demektir. Bu gibi toplu kullanım alanlarının temizliği ve hijyenik yapısı halen daha tartışma konusudur. Aynı durum denizden sonra bulanık görme olarak adlandırılan şikâyet için geçerlidir. Böylesine önemli ve keyifli aktivitelerinizi suyun altında gözünüzü açmadan yapmanız önemli bir önlem olacaktır.
Eğer illa ki yüzerken gözünüzü açmak istiyorsanız bir yüzücü gözlüğü temin ederek mikrop kaparak enfeksiyon oluşma riskini sıfıra indirebilirsiniz. Halk arasında tuzlu suyun veya klorlu suyun göze zarar vermeyeceği algısının yayılması tamamıyla yanlıştır. Göz yıpranmaları ve deformasyonları olabileceği gibi %75’lik bir oranla enfeksiyon kapmanız mümkündür.
Bu gibi durumlarda göz kuruluğuna ne iyi gelir sorusuna hijyenik bir ortam ile gözün temizlenmesi gibi iki ana madde ile cevap verebiliriz.
- Gözünüzü bolca duru suyla yıkayın.
- İçerisine bir ciism kaçmadığından eminseniz göz yorgunluğunu azaltmak için uyuyup dinlenin.
- Göz kırparak göz kuruluğu, yaşarması, kızarıklık ve batma hissini minimal seviyeye indirin.
- Uygulayabileceğiniz çay masajı göz kapaklarınızda ve göz içinde yer etmiş enfeksiyonların giderilmesinde önemli rol oynayabilir.
- Doktorunuzdan enfeksiyonlara karşı kullanabileceğiniz bir göz damlası isteyiniz.
Göz Bulanıklığına Doğal Çözümler
Göz bulanıklığı damla kullanımı ile etkileri düşürülebilen bir rahatsızlıktır. Öncelikle bulanık görme şiddetini arttıran bazı faktörler olduğunu unutmayın. Batma, kaşınma, kızarıklık ve göz kuruluğu ile beraber görme netliğini kaybetmeniz mümkün. Gün boyunca havuz ya da deniz içerisinde alınan mikropların bir araya gelerek oluşturdukları enfeksiyon daha ciddi görme sorunlarına dahi yol açabilmektedir.
Doktorunuzdan muayene olarak alacağınız göz damlası sayesinde birkaç gün içerisinde enfeksiyonun ya da konjonktivitin erken teşhis ile tedavi edildiğini görebilirsiniz. Fakat vakit kaybettikçe bu tip akut göz bulanıklıkları daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Örneğin ileri derece konjonktivitler ortalama 2 ile 4 hafta arasında süren bir göz nezlesine sebep olabilir. Görme kaybı, kaşıntı, kızarıklık, batma gibi şikâyetler ise devamlı hale gelebilir.
Kaynaklar
- http://www.dunyagoz.com/tr/kurumsal/haberler/deniz-ve-havuz-keyfi-goz-sagliginiza-golge-dusurmesin
- http://www.igh.com.tr/tr/goz_ve_hastaliklari
- http://ailehekimi.medicine.ankara.edu.tr/files/2015/02/Birinci-Basamakta-G%C3%B6z-Hastal%C4%B1klar%C4%B1na-Yakla%C5%9F%C4%B1m.pdf
- https://www.florence.com.tr/bulanik-gorme-sisli-puslu-gorme