Göz Bulanıklığı Tedavisi Nasıl Olmalı? Çözüm Yöntemleri ve Aşamaları Nelerdir?

Göz bulanıklığının tedavisinde gözlük kullanımı, lazer ve ilaç tedavisi bilinen 3 yöntemdir. Her tedavinin kendine göre farklı çözümü ve aşamaları yer almaktadır.

Göz bulanıklığı tedavisi hakkında bilmek istediğiniz birçok detay olabilir. İnsana hayatı zehredebilecek kadar sorun yaratan bir rahatsızlık olduğundan şüphe yok. Net görememe haricinde çift görme gibi yan etkileri bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz.

Göz Bulanıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

Göz bulanıklığı tedavisi olmak istiyorsanız öncelikle teşhis edilmesi gereken bir rahatsızlığınızın olduğunun bilincine varmalısınız. Zira basite indirgenen ve olabildiğince önemsiz gözüyle bakılan gözde bulanıklık ciddi bir sorunun karşımıza çıktığının göstergesidir. Genellikle hastaların birçoğu günlük hayatını aksatmadığı sürece doktora gitmeyi kabul etmez. Oysa rutin kontrollere giden kişilerde bu durum çok çabuk kontrol altına alınabilmektedir.

Gözde bulanıklık tedavisi için ilk yapılması gereken şey tabi ki teşhis olacaktır. Ondan sonra uygun tedavi biçimine karar verilerek hekim tarafından en verimli yönteme başlanabilir. İlk etapta detaylı bir göz muayenesi ile bazı testlerin yapılması olasıdır. Bulanık gören gözün buna sebe polan faktör ile bütünleşmesine neyin sebep olduğunu bulmak zaman alabilir.

Uygulanan üç farklı tedavi metodu vardır. Bu tedavilerin ikisi geçici olarak sorunu ortadan kaldıran yöntemlerdir. Birisi ise göz kusurlarından kaynaklanan bulanık görme eyleminin gerçek tedavisidir. Fakat gözün bulanık görmesinin nedenleri yalnızca göz hastalıklarına bağlı olmayabilir. Aksine sistematik rahatsızlıklar, sinir sistemi, beyin, tansiyon, diyabet ve benzer birçok kronik rahatsızlığa dair vakalar görülmektedir.

Tedavi metodu Nedeni
Gözlük ve Lens Kullanımı +/- Görme kusurları ve göz hastalıkları için
Lazer Ameliyatı Yüksek görme kusurlarından kaynaklanan bulanıklık için
İlaç Tedavisi Farklı hastalıkların sebep olduğu bulanıklıklar için

Göz Bulanıklığı Tedavisinde Aşamalar

Göz bulanıklığı tedavisi başlamadan evvel yapılacak olan testler tüm vücudunuzu kapsayacaktır. Diyabet gibi kanınızla ölçümlenebilecek testlerden göz sağlığını ortaya koyan testlere kadar uzanan bir listeden söz edebiliriz. Hatta tek gözünüzde ya da iki gözünüzde birden oluşan bulanıklık için bile farklı tedavi metotlarına başvurulabilir.

Alınacak darbeler, gözünüze kaçan cisimler, aileden gelen kalıtsal hastalıklar gibi faktörler bu tip reaksiyonların başında yer alıyor. Tümünü doktorunuzla paylaşarak uygun olan tedaviyi belirlemesine yardımcı olabilirsiniz. Bazı bulanıklık vakalarında neden olan hastalığın tedavisi yapılarak bu etki minimal seviyeye indirilmektedir.

Diyabet olduğunu bilmeyen bir hastanın şekeri yükseldikçe bulanık görmesi gayet doğaldır. İnsülin kullanımı ile şeker oranı dengelendikten sonra bu şikâyetler azalabilir.

Benzer bir durum hipertansiyon hastaları için geçerlidir. Çoğunlukla 20/13 gibi tansiyonlarla ayakta durabilen bünyenin gözde kararma veya bulanık görme şikâyetleri gayet normaldir. Çözüm için tansiyonunu ideal seviyeye taşıyacak ilaçların kullanımına başlanır.

Halk arasında en çok görülen sebeplerden birisi ise miyop olarak bilinir. Uzağı göremeyen insanlar gözlük ve lens kullanmadıkları takdirde bulanık görüyorum şikâyetiyle doktora başvurabilirler. Bu durumda kişisel tercih olarak kontakt lens ya da gözlük ile düzeltme yapılabilir. Eğer ilerlemiş göz numaraları damla ile ölçüm sonrasında tespit edildiyse lazer tedavisi önerilebilir.

Göz Bulanıklığı Kendiliğinden Geçer Mi?

Göz bulanıklığı tedavi edilmediği zaman geçer mi sorusunun sıkça karşımıza çıktığı ortada. Fakat bu tip reaksiyonların kendiliğinden ortaya çıkmadığı gibi kendiliğinden iyileşmeyeceği aşikârdır. Buna sebep olan etken bulunarak uygun tedavinin yapılması şarttır. Göz doktorunda 10-15 dakikalık bir muayene sonrası bu şikâyetinizden kurtulabileceğinizi söylemeden geçmeyelim.

Yazıları okumakta zorluk çekiyorum ya da nesneleri net göremiyorum diyorsanız çok yüksek bir ihtimalle gözünüzde kırılma kusuru vardır. Bazen astigmat bazen ise miyop teşhisleri ile beraber gözde bulanıklık tedavisi eş zamanlı olarak yapılabiliyor. Fakat kendiliğinden geçmeyeceği hususunda emin olabilirsiniz.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle