Sağ Gözün Bulanık Görme Nedenleri ve Çözümleri Nelerdir?

Sağ gözün sola oranla daha az görmesinin birçok nedeni olabilir. Şeker hastalığı, kolesterol, migren veya kronik diğer hastalıklar bulanık görmeye neden olur.

Sağ gözde ani görme kayıpları ve bulanık görme sorunları yaşanabilir. Bu durum farklı zamanlarda diğer göz için mümkün olabilir. Tek gözde yaşanan görme sorunları önemli bir rahatsızlığın belirtisi olarak değerlendirilebilir.

Sağ Gözde Bulanık Görmenin Nedenleri

Gözlerimiz gelen ışığın kırılmasıyla birlikte gözün ardında yer alan mercek vasıtasıyla görüntüyü beynimize aktarmaktadır. Normal şartlarda sağlıklı bir vizyona sahip olmanıza rağmen bazı çevresel faktörler bu durumu değiştirebilir. Çok basit sebeplerle görme netliğini kaybedebilir ya da anlık olarak bulanık görebilirsiniz. Ancak aniden bulanık görmeye başladığınız anda bu çevresel faktörlerin bilincinde değilseniz önemli bir rahatsızlık söz konusu olabilir.

Gözlerinizi basınç uygulayarak ovuşturmak, tozlu bir alanda bulunmak, gözünüze kaçan nesneler ya da aşırı ağlamak bile bunun için teorik bir sebep oluşturabilir. Fakat akut gelişen sağ gözde bulanıklık nedenleri incelendiğinde çoğunlukla sinir sisteminde ya da beyin kaynaklı bir probleme rastlandığı gözlemlenmiştir. Çok basit bir nedeni olabileceği gibi gözün uzağı görmesinin kısıtlandığı bulanıklıklarda ciddi sonuçlarla karşılaşıldığına rastlayabiliyoruz.

  • Retinal Yırtık
  • Retinal Vasküler Rahatsızlıklar
  • PDR Vitreus Hemorajisi
  • Göz Tembelliği
  • Kist Oluşumu
  • Görme Alanı Daralması
  • Yaş
  • Diğer Göz Rahatsızlıkları
  • Gözlük ve Lens Kullanmama Durumu
  • Göz Travması
  • Optik Sinir İltihabı
  • Glokom
  • İskemik Atak

Sağ Gözde Bulanıklık Tedavi Yöntemleri

sağ gözün bulanık görme nedeni

Beyin tümörü sağ gözde bulanıklık nedenleri için ciddi bir sebep olabilir. Ancak miyop olmanıza rağmen takmadığınız gözlüğünüz gözünüzün kısa süreli bulanık görmesine ya da kalıcı bir bulanıklığa sebep olabilir. Öncelikle teşhis edilmesi gereken bir durumdur. Ani bir biçimde sağ gözüm bulanık görmeye başladı diyenlerin birçoğu geçmesini bekleyerek vakit kaybederler. Oysa anında muayene edilerek ciddi sorunların teşhisi yapılabilir.

Yüksek kolesterol ve diğer kan değerleriniz bile gözün bulanık görmesi ile sonuçlanacak rahatsızlıklara sebep olabilir. Teşhis sonrasında uzman doktorunuz gözünüzde bir kırılma kusuru ya da enfeksiyon olduğundan emin olup buna uygun bir tedavi metodu belirleyecektir. Mevcut hastalıklarınızdan kaynaklanan bir bulanıklık söz konusu ise bu aşamada önlemler alınmalıdır. Yalnızca göz komplikasyonları söz konusu ise tedavi aşamasına bu doğrultuda devam edilmelidir.

Sağ gözün bulanık görmesi tedavi aşamasında belirli medikal metotları kapsayacaktır. Ancak kornea ve retina bazlı göz sorunlarında cerrahi müdahale ile bulanıklık giderilebilir. Kullanılan ilaçlar şu şekilde sıralanabilir. Fakat doktorunuzun önermediği hiçbir ilacı gözünüz için kullanmamanız gerektiğini unutmayınız.

  • Antipsikotik İlaçlar
  • Kortikosteroid İlaçlar
  • Antihistamin İlaçlar
  • Alternatif İlaçlar

Sağ Gözde Bulanıklık Önemli Midir?

Sağ göz bulanıklığı tedavi edilirken medikal müdahalenin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi operasyona başvurulur. Tabi ki bu bağlamda sağ gözün bulanık görmesine sebep olan etkenlerin önemini tekrardan vurgulamakta fayda var.

Gözünüzün bulanıklığı şeker(diyabet), kolesterol gibi kalıtsal rahatsızlıklarınızdan dahi kaynaklanabilir. Yapılan tetkik ve teşhisler sonucunda kolesterol yüksekliğinin görme bulanıklığını arttırdığını, diyabetin ise uzağı görme fonksiyonlarını daralttığını söyleyebiliriz. Basit bir örnek ile şöyle açıklanabilir.

Referans Değeri
Trigliserir 0-150
Kolesterol 0-200
HDL 40-60
LDL 130

Yapılan testler sonucunda değerleriniz mevcut referans değerlerin altında veya üzerinde çıkıyorsa vücudunuzun birçok bölümü bundan etkilenebilir. İç organlarınız gibi göz sağlığı için önemli olan kriterler sanılandan daha geniş bir yelpazeye sahiptir.

Diyabet, kolesterol, beyin tabanlı rahatsızlıklar, kansızlık, migren ve kronik göz rahatsızlıkları burada en önemli etkenlerdir. Doğal olarak tedavi süreci ve iyileşme evresi tamamıyla sebeplerle ilişkilendirilebilir.

Kaynaklar


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle