Göz Altı Torbaları Ameliyatı Riskleri ve Zararları Nelerdir? Yan Etkileri Bulunur Mu?

Göz altı torbası ameliyatı yaptıranların birçok farklı risk faktörüyle yüzleştiği bilinen bir gerçek. Risk oluşturan komplikasyonlar ve uzun iyileşme süreci bu aşamada önemli bir noktadır.

Göz altı torbaları ameliyat ile fazlalık derinin alınması ve dokuların zar yapılarının güçlendirilmesiyle tamamlanır. Bu süreçte risk faktörünü en aza indirmek ise tecrübe ve dikkat gerektirir.

Göz Altı Torbası Ameliyatının Riski Var Mı?

Öncelikle belirtilmesi gereken en önemli husus her ameliyatın belirli bir oranda risk faktörü taşıyacağıdır. Hiçbir tedavi yönteminin veya operasyonun %100 olarak nitelendirilmesi mümkün değildir. Bu durumda göz altı torbası ameliyatı riskleri söz edilebilir bir gerçektir. Ortalamaya bakıldığında çok nadir görülen bu riskler doktorunuzun tecrübesi ve operasyona girdiğiniz hastane ve kliniğin yeterliliğiyle doğrudan ilişkilidir.

Göz altı torbaları ameliyat edilmeden önce başlayan önlemler ameliyat esnasında ve sonrasında devam etmelidir. Böylelikle hijyenik bir operasyon süreci mümkün kılınırken ameliyatın olumsuz etkilerle sonuçlanması imkânsız hale gelir. Dünya genelinde en fazla komplikasyon oluşturabilecek operasyonlardan birisi olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Bu sebeple hem doktorunuzun hem de sunulan donanımsal yapının operasyon ve sonrası için uygun standartlarda olması gerekir.

Göz altı torbalarını aldırma ameliyatı riskleri açısından şu şekilde özetlenebilir.

  • Alt göz kapağının kirpik dibine atılan kesi aşağıda bulunan lenf dokusunu yırtabilir.
  • Uygulanan dikişlerle beraber kirpik dipleri iltihaplanabilir.
  • Kirpiklere çok yakın bir kesi atılması iz kalmaması içindir. Bunun yanında kirpik ve göz kapağı sorunlarını doğurabilir.
  • Yapılacak mikronluk bir doku hatasının geri dönüşü olmayan estetik sorunlara yol açabileceği bir operasyondur.
  • Lokal anestezi veya tercihe göre genel anestezi uygulanarak yapılabilir. Ancak bir hafta öncesinden buna uygun bir beslenme periyodu uygulanmalıdır.
  • Kullanılan kesi malzemeleri ve ipin hijyenik olmaması sebebiyle enfeksiyon odaklı komplikasyonlar gelişebilir. Göz içi ve göz kapağı iltihapları yaşanabilir.
  • 3 hafta ile 3 ay arasında değişen iyileşme evresi boyunca yaşanacak en ufak bir tehlike bile göz rahatsızlıklarını tetikleyebilir.

Göz Altı Torbaları Ameliyat Edildiğinde Zararları Ortaya Çıkar Mı?

Göz altı torbaları ameliyat edilirken alt göz kapağı için operasyon yapılır. Bu operasyon ortalama olarak 60 dakika ile 90 dakika arasında bir süreçte gerçekleşir. Aynı zamanda ihtiyaç duyulduğu takdirde üst göz kapağı estetiği uygulanarak ileride karşılaşılabilecek estetik sorunlar geciktirilebilir. Bunların tümü için lokal anestezi uygulanması önerilir. Hastanın isteği ve korkuları doğrultusunda operasyonun genel anestezi ile yapılabilmesi mümkündür. Sonuç odaklı baktığımızda gözaltı torbası ameliyatı yapıldığında doğrudan bir risk faktörü bulunmamaktadır.

Fakat ameliyat öncesi, esnası ve sonrası olmak üzere üç farklı süreçte de çok ciddi komplikasyonlar yaşanabilir. Operasyon kısa sürmesine rağmen iyileşme süresi sanılanın aksine uzun bir süreci kapsayabilir.

   
Alt Göz Kapağı Operasyonu 60-90 dakika
Alt ve Üst Göz Kapağı Operasyonu 60-180 dakika
Lazer ve Ameliyatsız Operasyon 15 Dakika
Toplam İyileşme Süresi 3 Hafta ile 3 Ay Arası Değişken

Bu noktada uygulanacak ameliyatın getirdiği risk faktörleri doktorunuz tarafından sizlere iletilecektir. Lazer kullanılarak fazlalık derinin yok edilmesiyle beraber enjeksiyon tedavisiyle yağ kitlesi boşaltılabiliyor. Bu sayede hiçbir şekilde kesi olmadan operasyon tamamlanıyor ve iz kalma riski ortadan kalkıyor. Yine dikişlere bağlı komplikasyon ve göz çevresinde oluşabilecek enfeksiyon riskleri sıfıra indirilmiş oluyor.

Ancak cerrahi estetik ile görme kaybına kadar uzanan ve gözün fizyolojik yapısına dahi zarar verebilecek risklerin ortaya çıkabileceği konusunda netlik kazanış araştırmalar mevcut.

Göz altı torbalarını ameliyat ile aldırmak için alanında uzman bir estetik cerrahı ile irtibata geçmek en doğru karar olacaktır. Aynı zamanda doktorunuzun ne kadar iyi olduğu ameliyatın gerçekleşeceği ortamın donanımsal yeterliliği ile doğru orantılıdır. Çünkü oluşabilecek komplikasyonlar ve acil durumlar için gerekli önlemlerin alınmış olması gerekir. 3 saati bulan bu operasyon boyunca yaşanabilecek tüm durumlara anında müdahale edilmesi gerekir. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan sorunlarla yüzleşmek mümkündür.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle