Göz Altı Torbaları Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Aşamaları ve Fiyatları Nelerdir?

Göz altı torbalarını aldıran birçok kişinin fiyat ve performans çizgisi olarak yorumu olumlu yönde oluyor. Uzun yıllar kalıcılığı olan operasyonlar göz çevresi sağlığı için önemli kabul ediliyor.

Göz altı torbalarını aldırma operasyonu son zamanlarda sıkça yapılıyor. İnsanların rahatlıkla güvendiği estetik merkezleri uygun fiyatlarla bu sorundan kurtulmanızı sağlıyor.

Göz Altı Torbalarını Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz altı torbalarının ameliyat ile alınması en kalıcı yöntem olduğu için tercih ediliyor. Lazer gibi kesi yapılmadan uygulanan tedavilerin belirli sıklıklarla tekrarlanması şart gibi duruyor. Ancak iz bırakmayan göz altı ameliyatı teknikleri kullanılmaya başlandığından beri cerrahi müdahale daha çok tercih ediliyor.

Öncelikle Göz altı torbası aldırmak için başvuracağınız hastanenin veya kliniğin donanımsal anlam da yeterliliğinden emin olmalısınız. Aynı zamanda estetik cerrahı olarak operasyona girecek olan doktorun tecrübesi iyileşme sürecini etkileyen en önemli faktör.

Göz torbası aldırma ameliyatı aşağıdaki sıralamaya göre şekillenerek yapılmaktadır.

  1. İlk olarak göz altı torbaları ve göz çevresi sıkı bir muayene ve tetkikten geçer. Böylelikle uygulanacak cerrahi adım belirlenerek sorunsuz bir operasyon için altyapısal hazırlık gerçekleştirilir.
  2. Oluşan torbalanma, sarkma, deri ve yağ endeksi belirlenir.
  3. Yağ ve deri fazlalığının ufak bir kesi ile boşaltılması haricinde oluşabilecek kas zayıflıkları ve spazmları için önlemler tespit edilir.
  4. Hastanın tercihine ve doktorun tavsiyesine bağlı olarak uygulanacak ameliyat türü belirlenir.
  5. Göz hastalıkları ya da tansiyon gibi rahatsızlıklar için ameliyat şartlarının organize edilmesi sağlanır.

Bu aşamanın ardından ameliyatın başlaması için her şey hazırdır.

  1. Ameliyattan önce uyuşturucu bir iğne ile enjeksiyon yapılarak rahatlamanız sağlanır. Aynı zamanda göz için göz damlası ile çevresine lokal anestezi uygulanması gerekir.
  2. Bu sayede hasta 1 saat boyunca göz kapağı çevresinde yapılan operasyondan acı, ağrı ve sızı hissetmez.
  3. Göz altı torbaları için 1 saat yeterli iken, üst göz kapağı dahil olduğunda ekstradan 1 saat uzama söz konusudur.
  4. Deri ve yağ tabakalarının kesi içerisinden alınarak tahliyesi sağlandıktan sonra göz altlarınız gerdirilir.
  5. Genç ve yıpranmamış bir görüntü ile operasyon tamamlanmış olur.
  6. Dikişler göz kapağına atılacağından estetik açıdan sorun yaratmaz.

Göz Altı Torbası Aldırma Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci

Göz altı torbası aldırmak sanılanın aksine oldukça basit bir operasyondur. Lokal anestezi sayesinde hiçbir şekilde ağrı hissedilmemektedir. Aynı zamanda göz altı torbası aldırma ameliyatı sonrasında iyileşme süresi ve dikişlerin yaratabileceği komplikasyonlar hakkında bilgili olmanız önemlidir.

Dikişler hayatınıza hiçbir şekilde olumsuz etki yansıtmamaktadır. Maksimum 5 gün ile 1 hafta aralığında dikişlerin aldırılması mümkündür. Ancak en önemli unsurlar konusunda estetik cerrahı sizi bilgilendirecektir. Göz altı torbası aldıran kişilerin ortalama bir hafta sonra hiçbir sorun yaşamadan hayatlarına devam ettikleri bilinir.

  • Ağır Kaldırmamak
  • Kan Sulandırıcı İlaç Almamak
  • Aspirin Kullanmamak
  • Ikınmamak
  • Zorlayıcı Hareketlerden Kaçınmak
  • Yeşil Çay Tüketmemek

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurursanız iyileşme sürecinin daha da hızlanacağını görebilirsiniz. Göz altı torbaları alındığında ortalama bir ay boyunca gözde şişlik ve farklı renk pigmentleri görülebilir. Bu etkiler azalarak maksimum 30 gün içerisinde tamamıyla yok olur.

Göz Altı Torbaları Aldırma Ameliyatı Fiyatları

Göz altı torbası ameliyatı 2017 fiyatları açısından belirli bir artış ile karşımıza çıkıyor. Her yıl biraz daha farklı teknolojik donanımlar eklendiğinden dolayı bu tutarlar daha da değişebiliyor. Rakamların herkes için aynı olmayacağını söylemeye gerek duymuyoruz. Çünkü herkesin göz altında torbalanma, yağ kitlesi ve deri fazlalığı farklı miktarlarda olabiliyor.

Uygulanabilen tedavi metodunun haricinde doktorunuzun tecrübesi, kliniğin başarısı ve yapılacak ek estetikler fiyatı artıran detaylar oluyor. Yinede genel hatlarıyla devlet hastanesi fiyatı ile özel klinikler arasında oluşan ortalamaya göz atabiliriz. Fiyatı ikinci planda tutarak hijyenik şartları önemseyen ve tecrübeli doktorlarla her ihtimale karşı önlem alabilen merkezleri tercih etmelisiniz. 

   
Devlet Hastanesi 1.000 – 2.500 TL
Özel Hastane 3.000 – 6.500 TL
Özel Klinik 4.000 $ – 15.000 $

 

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle