Göz Kızarıklığı Tedavisi İçin Damla Önerileri

Gözlerde kızarıklık tedavisinde damlalar ve oral yollu antibiyotikler kullanılmaktadır. Tedavi de sıklıkla kullanılan damlaların bir listesini hazırladık.

Gözlerde Kızarıklık Tedavisi İçin Kullanılan Damlalar

Göz kızarıklığı diğer bir adıyla kırmızı göz, gözün beyaz kısımlarının kırmızıya dönmesidir. Bu, gözün önünü örten zarı besleyen kan damarlarındaki değişiklikler nedeniyle olur.

Konjuktiva, göz önünü örten ve göz kapaklarını çizen zardır. Bu zarın, kan damarlarında meydana gelen genişleme gözlerin kızarmış görünmesine neden olabilir. Buna genellikle şunlar neden olur:

  • Enfeksiyon (örneğin bakteri yollu enfeksiyonlar)
  • Alerjik Reaksiyon
  • Gözde iltihap meydana gelmesi

Daha nadir görülen sorunlarda (örneğin; gözün içindeki basınç artışı gibi) göz kızarmasına neden olabilmektedir. Bu tip problemlerde genellikle medikal tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Bu medikal tedavi yöntemleri göz damlaları ve oral yollu ilaçları içerir. Göz kızarıklığı için damla isimleri içeren bir liste hazırladık. Bu listede göz kızarıklığına iyi gelen damla isimleri bulunmaktadır. Bu damlalar, kızarıklık tedavisinde en sık kullanılan ilaçlardır.

Clear Eyes Itchy Eye Relief Drops (Nafazolin)

Bu ilacın tıbbi adı yani genetik ismi Naphazoline-Zinc Sulf-Glycerin’dir. Nafazolin; soğuk algınlığı, alerji, göz tahrişi, kızarma, şişlik ve kaşıntı için kullanılan, gözlerin sulandırılmasını sağlayan bir dekonjestendir.  Göz içinde meydana gelen tıkanıklığı azaltmaya yarayan sempatomimetiklerden bir tanesidir. Bazı nafazolin göz damlalarının içerikleri değişiklik gösterebilir. İçinde bulunan yağlayıcı maddeler (gliserin, hipromelloz veya polietilen glikol 300 gibi) gözlerin daha fazla tahriş olmasını engeller. Ayrıca içeriğinde ki çinko sülfat, kızarıklık ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır

Ürün paketindeki tüm yönergeleri izleyin veya doktorunuzun talimatlarını uygulayarak kullanın. Herhangi bir bilgiden emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın. Genel kullanımı, her iki göze veya sadece etkilenen göze, birer damla damlatmak şeklindedir.

Visine AC Oftalmik

Bu ilaç minör göz tahrişlerinden (ör. duman,toz) oluşan kızarıklıkları gidermek için kullanılan bir dekonjestendir. Sempatomimetik aminler olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir. Gözdeki kan damarlarını geçici olarak daraltarak çalışır. Bu ilaçta birtakım yağlayıcılar içermektedir. Yağlayıcılar, gözlerin daha fazla tahriş olmasına ve kuruluktan korunmasına yardımcı olur. Göz damlasını kullanmadan önce ellerinizi yıkayın bu sayede göz çevresinin kirlenmesini önleyebilirsiniz.

Yan Etkileri

Bu ilaç göz bebeği genişlemesine veya bulanık görmeye sebep olabilir. Bu etkilerden herhangi birisi sürekli olarak devam ederse ve belirtiler gittikçe kötüleşir ise mutlaka doktorunuza haber verin. Titreme, düzensiz kalp atışı, baş ağrısı, terleme, zayıflama, sinirlilik hali olası yani etkilerdir. Ancak bu yan etkilerde ciddileştiği taktirde doktora danışmanızda fayda vardır.

Gözlerde veya göz çevresinde çok şiddetli kızarıklık, kaşınma, aşırı şişme gibi sorunlar ciddi yan etkilerin öncül belirtileri olabilir. Bu tip etkileri iyi izlemeniz gerekmektedir. İlacı kullanırken çok ciddi yan etkiler görülmemektedir. Fakat bu nadir görülen ciddi yan etkiler ortaya çıkarsa derhal ilacı bırakıp, doktorunuza gitmeniz gerekmektedir.

Opti-Clear Göz Damlası

Göz kızarıklığı için damla ilaçlarından bir tanesi de “Opti-Clear Göz Damlası”dır. Bu ilacın da çalışma prensibi “Visine AC” ile aynıdır. Tetrahidrozoloni bazlı bir ilaçtır. Bazı kişilerin tetrahidrozolini ilaçlara alerjisi bulunabilir. Bu ürün, alerjik reaksiyonlara neden olabilecek inaktif bileşenler (örneğin, benzalkonyum klorid gibi koruyucular) içerir. Bu tip maddelere alerjiniz varsa bunu göz doktorunuza veya ilacı size reçete eden doktora bildirmeniz önemlidir. Bu ürünü çocuklarda kullanırken dikkatli olmalısınız çünkü çocuklar göz tahrişine karşı daha hassas olabilmektedirler. Onlarda yan etkilerin görülmesi daha olasıdır. Gebelik sırasında, bu ilaç sadece çok ihtiyaç duyulduğu zaman kullanılmalıdır. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu yüzden, bebek emziriyorsanız ilacı kullanmadan önce doktora danışmalısınız.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle