Gözaltı Torbaları Sorunları İçin Cerrahi Dışında Çözümler Nelerdir?

Gözlerin altında bulunan torbalardan kurtulmak adına cerrahi uygulamaların dışında dolgu işlemleri de yapılabilmektedir. Bu uygulamalar için uygun aday olup olunmadığı konusunda uzmanlar verir.

Cerrahi Olmayan Tedaviler

Deri dolgu malzemeler, genelde göz torbalarını ameliyat olmadan ortadan kaldırmak adına tercih edilen tedavi uygulamasıdır. Dermal dolgu maddeleri, hiyalüronik asit adı verilen insan vücudunda doğal olarak bulunan yüz yumuşak dokusuna kaybolan hacmi sağlayan bir maddeden oluşan jellerdir. Gözlerin torbaları yanak deflasyonundan kaynaklı olan kişiler için dermal dolgu maddeleri, gözaltlarından, yanaklara pürüzsüz geçiş getirir ve gözlerin altındaki torba görünümünü ortadan kaldırır. İşlem yaklaşık olarak 10-15 dakika boyunca sürer ve sonuçlar anlık olarak belli olur. Tedavi edilecek bölge düşünüldüğü kadar hassas değildir ve çoğu kişide ağrı azdır. Hatta işlem için genelde herhangi bir anestezi uygulaması kullanılmaz. Sonuçların tam olarak alınması yaklaşık olarak 12 ila 18 ay sürer ama çoğu zaman bu daha uzun olabilir. Kişilerde birkaç kez iyileştirme yapıldığı zaman sonuçlar daha uzun zamana yayılır. Gözlerin torbaları için yapılacak olan uygulama vücuda zararlı olmadığı için ve parçalanması doğal olduğu için vücuttan atılması oldukça kolaydır. Hialuronik asit dolgu maddeleri, laboratuarlarda üretilen steril bir jeldir. Modern çağında bu doldurucuların avantajları ameliyatlara göre kalıcı değildir. 

Yan Etkisi Ve Avantajları

Kızarıklık, şişlikler ve morarma tarzında bazı enjeksiyonla ile alakalı yan etkiler meydana gelebilir ama bunların hiçbiri çok önemli düzeyde meydana gelmez. Birkaç gün içinde meydana gelen semptomlar kendiliğinden geçer. En yaygın şekilde yan etki morarma olup makyaj ile kolay şekilde kapatılabilir. En son yapılan araştırmalar dâhilinde major uzun süreli oluşan yan etkiler son derece seyrek şekilde meydana gelir. Aşırı duyarlılık reaksiyonları 20.000’de 1 gibi seyrek olarak meydana gelir. Cerrahi olmayan bu uygulama dâhilinde hastanın detaylı şekilde muayene edilmesi gerekir. Bu muayeneden sonra uygulamaların kişi için uygun olup olmadığı konusunda karar verilir. Uygun olmayan kişilere uygulamalar kesinlikle yapılmamalıdır.

Cerrahiden kaçınmanın birçok avantajı vardır;

  • Cerrahi skarlaşma meydana gelmez.
  • Genel anestezi meydana gelmez.
  • Geceleme olarak hastanede kalınmaz. Bu uygulama gündüz muayene uygulamasında kullanılır.
  • Çalışma konusunda izin almaya gerek yoktur.
  • Çoğu zaman cerrahi alternatif ile karşılaştırıldığında daha doğal sonuç verir.

Yaşam Tarzı Ve Ev İlaçları

Aşağıda bulunan ipuçları, gözlerin altındaki torbaları ve şişlikleri azaltmaya, ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yapılacak işlemler arasında;

Serin bir kompres kullanımı yapmak; Soğuk suyu ile temiz bir bezi iyice ıslatın ve fazla suyunu sıkın. Oturur vaziyette, nemli bezi hafif basınç uygulaması yaparak birkaç dakika boyunca gözlerin alt kısmına ve çevresine tahriş etmeyecek şekilde uygulayın.

Gece yeterli düzeyde uyku uyumak; Çoğu yetişkin olan kişiler için geceleri 7 ila 8 saat boyunca uyumak yeterli olacaktır. Uyku düzeninin bozulması ve devamlı az uyumak zamanla gözlerin altında torbalaşmalara neden olamaya başlar. Geceleri düzenli şekilde uyumak sağlık açısından oldukça önemlidir.

Baş bölgesinin yükseltilerek uyunması; Uyku esnasında baş bölgesinin hafif yukarıda kalacak şekilde uyunması torbaların azalması konusunda yardımcı olur. Yastıkların bir şilte ya da ince bir yastık ile belli düzeyde yükseltilmesi gerekir. Bu uygulama sayesinde uyuma esnasında göz çevresinde sıvı toplanmasının da önüne geçilir.

Alerji ile alakalı belirtileri azaltın; alerjen olan etkilerin azalması için dikkatli olmak gerekir. Sabunlar, saç boyaları, kozmetik ürünleri ve diğer alerjenlerden kaçınmak çok önemlidir. Hatta bu konuda uzman hekimden yardım alınmalıdır.

Bir kadında gözlerin alt kısımlarında torbalanmalar ortaya çıktığında bu sorunu makyaj ile gözlemekte mümkündür. Cilt tonu ile tam anlamı ile eşleşen bir kapatıcı kullanmak gerekir. Eğer koyu halkalar ve torbalanmalar kapatıcı kullanılmasına rağmen halen belli oluyorsa şeftali veya turuncu renk düzeltici kullanmayı denemek gerekir. Deri üzerine ne kadar koyu renk kullanımı yapılırsa ton gölgesi de o kadar koyu hale gelir. Bu konuda kozmetik danışmanlarından ve cilt uzmanlarından yardım alınabilir. Kozmetik ürün kullanmayacak olan kişiler cerrahi çözümler konusunda öncelikli olarak detaylı araştırma yapmalı, detaylı şekilde klinikler tarafından muayene olmalıdır. Ardından gerekli olan işlemler için karar verilmelidir.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle