Gözaltı Torbası Cerrahi İşlemlerinden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Gözaltı torbaları ameliyatından önce iyileşme dönemi içinde nelere dikkat edilmesi konusunda uzman hekimler hastalarına detaylı şekilde bilgi verecektir. Bu detaylara dikkat edilerek iyileşme dönemini atlatmak çok önemlidir.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası İyileşme

Gözaltı torbası ameliyatı sonrası iyileşme süreci konusunda uzman hekimler hastalarına detaylı şekilde bilgi verir. Bu bilgiler ışığında hareket etmek sağlıklı şekilde yaşama devam etmek mümkün hale gelir. Gözaltı torbası ameliyatı sonrası dikkat edilecek olan noktalar arasında;

  • Uygulama sonrasında hastaların 2 hafta boyunca dinlenmesi ve eğilmeden hareket etmesi çok önemlidir.
  • Gözaltı torbası ameliyatı olan kişilere gözlerin yumuşatılması adına kozmetik ürünler verildiyse söylenen şekilde kullanılması çok önemlidir.
  • Morlukların ortadan kaldırılması, yaraların iyileştirilmesi ve şişliklerin azalması adına buz kompresi uygulaması yapılması çok önemlidir. Düzenli şekilde yapılması gerekir.
  • Morluklar ortadan kalkasıya kadar güneş gözlüğü kullanımı yapılabilir.
  • Şişlikler ve morluklar ortadan kalkasıya kadar gece uykularında 2 yastık kullanımı yapılmalıdır.
  • Gözaltı torba ameliyatı sonrası gözleri ovmaktan ve havlu ile silmekten kesinlikle kaçınılmalıdır.
  • Kesilerin bakımları için gözaltı torna ameliyatı sonrası mutlaka uzman doktor randevularını aksatmamak gerekir. Cerrahlar bu konuda detaylı şekilde pansuman ve kontrol yapacaktır.
  • Uzman doktorlar ameliyat kararı, klinik muayene ve ameliyat öncesi hastasına iyileşme süreci hakkında detaylı şekilde bilgi sağlar. Öncesi ve sonrası uzmanın söylediklerine dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Riskler ve Komplikasyonlar

Gözaltı torba ameliyatı prosedürü uygulanması kişilerde ortak yan etkilere neden olabilmektedir. Tipik şekilde bu yan etkilerin süreleri oldukça kısadır ve ilişkili herhangi bir rahatsızlığı hafifletmek açısından tedavi edilebilir. Takip edilen süreçte beklenen ameliyat sonrası ağrılar derecelerinin yanı sıra, blefaroplasti işleminin bir sonucu olarak ortaya çıkabileceğinden dolayı herhangi bir şişme veya skar oluşması durumu da oluşabilir.

Ağrı

Gözaltı torba ameliyatı sonrası minimal invaziv bir prosedür olsa bile post-operatif iyileşme evresi ile ilişkili bazı ağrılar meydana gelir. Ağrıların şiddeti muhtemelen uzman doktorun becerisine ve hastanın genel sağlığına bağlı olarak değişir. Gözaltı torba ameliyatı işlemlerinden sonra anestezi uygulamasından dolayı göz kapakları sıklıkla ağrıyabilir. Doktor tarafından verilecek ilaç ağrı yoğunluğunu azaltmak için ve rahatsızlığı hafifletmek için kullanılmalıdır. Bazı hastalarda blefaroplasti ile ilişkili post-operatif ağrılar, çoğunlukla rahatsızlık verici olarak tanımlanır. Uzman doktor tarafından verilen ağrı kesici ilaçların kesinlikle söylenilen dozda ve düzenli şekilde kullanılması gerekir. Aksi takdirde ağrılardan kurtulmak mümkün hale gelmez.

Şişme

Ameliyattan sonra, kesi alanlarının çevre kısmında şişme olması oldukça normaldir. Şişkinliği en aza indirmek adına soğuk kompresler ya da buzlu göz yastıkları kullanımı yapılmalıdır. İnsizyonları kırmamak adına sıkıştırıcılar veya pedler uygulaması yaparken dikkatli olunmalıdır. Şişkinlikler baş bölgesinin olabildiğince yüksek düzeyde tutulması ile en aza indirilir. Meydana gelen herhangi bir şişkinlik durumunda işlemden sonraki birkaç gün boyunca bulanık görüş meydana gelir. Gözlerde bulunan kan akışını artıracak yorucu aktivitelerin önüne geçmek, aşırı düzeyde şişmeyi azaltmaya ya da hatta önlemeye yardımcı olur. Gözlerin üstüne yerleştirilen basit buz kompresleri de bu konuda yardımcı olabilir.

Komplikasyonların en ağır görülenleri arasında ektropi, hematom ve retina dekolmanı yer alır.

  • Ectropian, alt kapak kısmının ters çevrilmesine neden olan ve düzeltilmesi adına ek ameliyat gerektiren sarkan bir etki ortaya çıkartır.
  • Hematom, cildin alt kısmında birikim içeren daha da ciddi bir komplikasyonlar arasında yer alır.  Hematom, gözaltı torba ameliyatı yüz germe ya da kaş kaldırma tarzında başka bir yüz kozmetik cerrahi prosedürü ile birlikte uygulandığında zaman da meydana gelebilir.
  • Retinadaki deliklerden veya gözyaşlarından kaynaklanan retina dekolmanı sorunu gözün dış tabakalarından ayrıldığı zaman meydana gelir. Retina dekolmanı düzeltilmesi için de ek ameliyat gerekir.

Ek komplikasyonlar

  • Enfeksiyon, tedavi edilmezse sağlık açısından oldukça sıkıntılı durumlara neden olur.
  • Skarlaşma
  • Aşırı düzeyde yırtılma
  • Anesteziye karşı reaksiyon, çoğunlukla kısa süre içinde sorunlar kendiliğinden ortadan kalkar.
  • Kuruluk ile göz yanması, her iki sorunda genelde suni gözyaşı damlası ile kontrol altına alınır.
  • Dikişin çıkarılmasından sonra meydana gelen beyaz kafalar veya milia oluşumu
  • Uyuma esnasında gözleri kapalı tutma konusunda zorluklar çoğu kişide bu sorun geçici bir durumdur.
  •  Bazen kişilerde bulanık veya çift görme sorunları meydana gelir.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle