Gözlerdeki Kan Toplanma Sorunları Neden Kaynaklı Olarak Ortaya Çıkar?

Gözlerde meydana gelen kan toplanma sorunlarının birçok nedeni bulunur. Bu sorun devamlı olarak devam ediyorsa kesinlikle tıbbi anlamda yardım alınması gerekir. Aksi takdirde sorun büyüyebilir.

Gözde Kan Toplanması Neden Meydana Gelir?

Bazı kişilerin gözlerinin beyaz kısımlarında küçük kan damarları kırılır ve kırmızı lekeler meydana gelmeye başlar. Gözde kan toplanması sorunlarının ortaya çıkmasının belli başlı birçok nedeni bulunur. Bu nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkan sorun genelde endişe verici olarak meydana gelmez. Genelde 3 gün içinde ya da 2 ila 3 hafta içinde sorunlar ortadan kalkar. Görüş normal düzeydeyse, göz ağrısı bulunmuyorsa ve kan oturması göz beyazının belli bir bölümünü kaplamıyorsa ciddi bir sorun değildir. Bu sorun gözün renkli bölümüne yani irise yayılmaz. Gözün renkli kısmı ile iris arasında meydana gelen kanama sorunu olursa buna hiphema adı verilir. Bu sorun göz beyazında olan kan oturması sorunundan daha ciddi bir sorundur. Gözde kan oturması sorunlarının meydana gelmesi birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkar. Bu nedenler arasında;

  • Kuru gözler
  • Göz nezlesi
  • Alerji sorunları
  • Kontak lensler
  • Aşırı bilgisayar ya da televizyon izleme
  • Gözlerde yaralanma
  • Kornea ülseri
  • Üveit
  • Glokom
  • Grip ve soğuk algınlığı
  • Gebelik
  • Sigara kullanımı
  • İş yeri ve çevreden gelen tehlikeler
  • Uyku düzensizlikleri
  • Yüzme

Yukarıda hastalık dışında bulunan nedenler daha kolay şekilde ortadan kalkar. Kan pıhtısı ve oturması ile alakalı sorunların ortadan kalkması genelde dinlenme sonrasında ortadan kalkar. Ayrıca evde yapılacak bazı doğal uygulamalarda sorunların kolay şekilde ortadan kalkmasına olanak sağlar. Doğal ürünler ile yapılacak olan uygulamaların düzenli ve aksatılmadan kullanılması çok önemlidir.

Gözde Kan Toplanması Teşhisi ve Tedavisi

Gözlerde kan toplama sorunu mevcutsa göz doktoru ile görüşmek gerekir. Çoğu zaman bir göz doktorunun subkonjonktival kanamayı en doğru şekilde teşhis etmesi için basit bir göz muayenesi yeterlidir. Bunun yanı sıra sebebi bilinmiyorsa doktor soruna sebep olabilecek diğer göz rahatsızlıklarını göz ardı etmemek adına bir dizi test yapabilir. Göz doktoru kişinin tıbbi geçmişini, ilaçlarını ve sorunu tetikleyebilecek etkenler hakkında sorular soracaktır.

Travmanın nedenini belirlemek adına gözdeki diğer yapılarda hasar olup olmadığından emin olmak için daha kapsamlı bir inceleme yapılır. Çoğu zaman subkonjonktival kanama ( gözde kan toplanması ) için tedavi gerekli değildir. Ağrı veya rahatsızlık hissediliyorsa uzman hekim tarafından ağrı kesici ilaçlar önerilebilmektedir. Kan inceltici tarzında ilaçlar yan etkileri nedeniyle ürünlerden kaçınmak gerekir. Bir tıbbi durum için aspirin veya antikoagülan kullanan kişiler iyileşme sürecinde bunları kullanmaya devam etmenin güvenli olup olmadığını belirlemek için göz doktoru ile konuşmalıdır. Göze yapılacak tedavi uygulamalarında suni gözyaşı kullanımları da yapılabilir.

Hatta evde doğal ürünler ile kanamaların önüne geçmek mümkün hale gelir. Subkonjonktival kanama travmaya bağlı ise iyileşmeyi teşvik etmek için başka tedaviler gerekebilir. Bir enfeksiyon mevcutsa antibiyotik göz damlası veya merhemi reçete edilebilir.

Tipik olarak durum 2 ya da 3 hafta içinde kendi başına kalır ve uzun süreli sorunlar olmaksızın sürer.

Gözdeki Kırık Kan Damarlarının Önlenmesi

Gözde meydana gelen kırık kan damarları bazen önlenebilir. Göz yaralanmalarının önlemek adına dışarıdan gelecek olan darbelere karşı dikkatli olmakta çok önemlidir. Ayrıca güneş ışınlarına aşırı düzeyde maruz kalmakta sorunların yaşanmasını sağlar. Bir kişi gözlerinde devamlı olarak gözlerinde kan toplanması sorunu yaşıyorsa sorunu ortadan kaldırmak adına tıbbi yardım almalıdır. Bu konuda zaman kaybetmeden uzmana başvurmak çok önemli bir detaydır.

Kaynaklar


Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle